ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ομάδα Γυναικών Άργους συμμετέχει στη σύσκεψη των σωματείων και των φορέων της Αργολίδας για την Υγεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:59:00 μ.μ. | | | | |
Η Ομάδα Γυναικών Άργους συμμετέχει στη σύσκεψη των σωματείων και των φορέων της Αργολίδας για την Υγεία
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Υγεία που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και καλεί τα μέλη της, τις εργαζόμενες, τις αγρότισσες, τις νέες μητέρες, στο Εργατικό Κέντρο Άργους, την Κυριακή 4 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 7 το απόγευμα.

Εμείς οι γυναίκες και οι οικογένειές μας, βρεθήκαμε εκτεθειμένες μπροστά στην επιδημία του κορωνοϊού λόγω των τεράστιων κενών και ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας εξοπλισμένη και στελεχωμένη, για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα μέτρα που πήρε, φόρτωσε στις πλάτες μας τις συνέπειες της πανδημίας προβάλλοντας την ατομική ευθύνη, για να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα και στην υγεία και στην εργασία και σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Με την πολιτική της, μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, το τεστ του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Παράλληλα η Κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματά μας με μέτρα που απογειώνουν την ευελιξία στην εργασία για τη «συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών», όπως μας λένε, με την εργαζόμενη να είναι μέρα νύχτα στη διάθεση του εργοδότη, με τις συμβάσεις μιας μέρας, τρίμηνες για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, με τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια με την τηλεργασία, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ενταγμένα σ’ αυτή την επίθεση είναι και τα μέτρα καταστολής των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, όπως ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με ιδιαίτερη επίδραση στις γυναίκες, που τις θέλουν απομονωμένες, απογοητευμένες, μακριά από κάθε συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουν μαζί μας σε κοινή αγωνιστική δράση με άλλους εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα δικαιώματά μας, το εισόδημα των οικογενειών μας, με οργανωμένο αγώνα και μαχητική στάση.

Άμεσος σταθμός, η σύσκεψη των σωματείων και των φορέων του νομού, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΆΡΓΟΥΣ, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συστήνει η επιστημονική κοινότητα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ