ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αργολίδα: Εντυπωσιακό γκράφιτι για την προστασία του υδροβιότοπου Ναυπλίου - Ν. Κίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 μ.μ. | | | |
Αργολίδα: Εντυπωσιακό γκράφιτι για την προστασία του υδροβιότοπου Ναυπλίου - Ν. Κίου (βίντεο)
Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το γκράφιτι που η ομάδα ''Political Stencil.'' σχεδιάζει με χρώμα και εικόνες από τη χλωρίδα και τη πανίδα του Υδροβιότοπου της περιοχής Ναυπλίου - Νέας Κίου στην επιφάνεια του παλιού εργοστασίου Πελαργός στην Αργολίδα.

Προσκεκλημένοι από την ομάδα των Φίλων Υδροβιότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου και μετά από την σχετική άδεια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το γκράφιτι παίρνει μορφή από την ομάδα ''Political Stencil'' και την Κυριακή αναμενεται να έχει ολοκληρωθεί.
Θέμα του γκράφιτι η ομορφιά του φυσικού τοπίου του υδροβιότοπου, αποτυπώνοντας τη χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί η περιοχή, με κεντρικό σύνθημα "Ζουν διπλά μας, ζούμε δίπλα τους, ζούμε μαζί"
Υδρόβια, καλοβατικά και παρυδάτια πουλιά, μικρά και μεγάλα, μόνιμα και μεταναστευτικά (κορμοράνοι, φλαμίγκο, γλάροι, ερωδιοί, πάπιες, καλαμοκανάδες, σκαλίδρες, πελαργοί κ.α.), η θαλάσσια χελώνα καρέττα-καρέττα και πλήθος άλλων ειδών ορνιθοπανίδας, άφησαν το αποτύπωμά τους στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου «Πελαργού». 
Στην προσπάθεια αυτή για την ανάδειξη του Υδροβιοτόπου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει συμμετείχαν με μια πινελιά και αρκετός κόσμος.
Για την πρωτοβουλία μίλησε στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων ο Δημοτικός Σύμβουλος Άργους Μυκηνών και μέλος της Πρωτοβουλίας "Φίλοι του Υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου":
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ