ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Όνειδος η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | |
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Όνειδος η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι η πυρκαγιά μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών είναι από μόνο του μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα. Όταν ένας χώρος της εμβέλειας και της σημασίας των Μυκηνών, ενταγμένος στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, τυλίγεται στις φλόγες οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες .

Οι ευθύνες μεγεθύνονται από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ όπως: «έγινε η μικρότερη δυνατή» ζημιά και «το πολύ – πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα». Οι δηλώσεις αυτές της κ. Λ. Μενδώνη είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες απέναντι στην πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά .Δηλαδή, κατά την κ. Μενδώνη για να έχει πάθει κάτι ο χώρος θα έπρεπε και να έχει καεί ολοσχερώς;

Η κυβέρνηση αντί να κάνει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις οφείλει να αναλάβει εμπράκτως τις ευθύνες της για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών αλλά και να αναλάβει εμπράκτως τις ευθύνες της για την προστασία των μνημείων. Διότι τελικά εμπρηστική ύλη δεν είναι μόνο τα ξερόχορτα είναι και οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Καμία πολιτική ηγεσία και κυβέρνηση δε θα έπρεπε να επιτρέπει η φωτιά ούτε καν να «γλύψει» τις παρυφές ενός αρχαιολογικού χώρου. Και όταν αυτό συμβαίνει, αυτομάτως φέρει τεράστια ευθύνη.

Είναι , επίσης απαράδεκτες και οι δηλώσεις των κ. κ. Καμπόσου και Μαλτέζου , οι οποίοι επαινούν τον εαυτό τους !!!

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς με την σειρά μας θέλουμε να τους "συγχαρούμε" όχι μόνο για την ανικανότητα τους , αλλά και για την αμετροέπεια τους !

Υ.Γ. Δεν θα σχολιάσουμε και την αδιαφορία του κ. Νίκα.

Το Γραφείο Τύπου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ