ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του ΕΟΔΥ είχαν οι Περιφερειάρχες της χώρας - Παρέμβαση Χαρδαλιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. | | |
Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του ΕΟΔΥ είχαν οι Περιφερειάρχες της χώρας -  Παρέμβαση Χαρδαλιά
Στην τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ παρέμβαση έγινε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και είναι σε εφαρμογή, ενώ αναλύθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

ΚΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας -“είμαστε ευχαριστημένοι με όσα πράττει, πρέπει στην διάρκεια της κρίσης να υπάρχει κάποιος που έχει το γενικό πρόσταγμα κι εμείς να συστοιχιζόμαστε, αναφέροντας φυσικά και τα προβλήματα που εντοπίζουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση μέχρι τώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι καλή κι αυτό, όπως επισήμανε, “παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες:

“Εχουμε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων -μόνο η δομή στο Κρανίδι έχει δώσει το 50% των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Περιφέρεια-, κι ακόμα καταυλισμούς ρομά, αλλά και πολλές εκατοντάδες αλλοδαπούς εργάτες γης. Ολα αυτά συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα που αν δεν προσέξουμε μπορεί να δώσει αρνητικά αποτελέσματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ταυτόχρονα έθεσε και το ζήτημα της υστέρησης της Περιφέρειας σε υγειονομικές δομές, παρατηρώντας ότι δεν νοείται στον 21ο αιώνα να υπάρχει Περιφερειακή Ενότητα χωρίς νομαρχιακό νοσοκομείο, όπως συμβαίνει στην Αργολίδα.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οσον αφορά την παρέμβαση του υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη υποδείξει τον χώρο, στην περιοχή της Τρίπολης, για την δημιουργία σε αυτόν του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ).

Πρόσθεσε ακόμα, μετά την σχετική αναφορά του υφυπουργού, ότι χθες ανέλαβε καθήκοντα και ο δασολόγος Βασίλης Χαντζής ως Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου.

Με το σύνολο των περιφερειαρχών, τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ