ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου ομιλήτρια στο συνέδριο του Economist!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:43:00 μ.μ. | |
Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου ομιλήτρια στο συνέδριο του Economist!Μια μεγάλη τιμή για την Αργολίδα αποτελεί η πρόσκληση του Economist προς την Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Πρόεδρο του ΚΕΘΙ, να είναι ομιλήτρια στο «24th Roundtable with the Government of Greece» στην Αθήνα, με τίτλο «Europe: Reinforcing cohesion in turbulent times» στην θεματική για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στην ομιλία της Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου αναφέρθηκε στα στερεότυπα που συνεχίζουν να υπάρχουν αναφορικά με το ρόλο της γυναίκας και συνάμα έκανε εκτενή αναφορά στο πλάνο δράσεων για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, το οποίο, όπως ανέφερε, υλοποιείται σταδιακά. Όπως η ίδια σημείωσε : 
«Σύμφωνα με το μητρώο επιχειρήσεων της ICAP, το 24,9% εκείνων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα διοικούνται από γυναίκες. Το ποσοστό φαντάζει ιδιαίτερα μικρό, καθώς από τις έρευνες που γίνονται, αποδεικνύεται πως οι εταιρείες υπό γυναικεία διοίκηση παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε όλους σχεδόν τους αριθμοδείκτες κερδοφορίας.
Παρ’ όλα αυτά, οι γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων είναι λίγες. Οι ίδιες αναφέρουν ότι τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στη επαγγελματική τους πορεία σχετίζονται και με τα έμφυλα στερεότυπα. 

Το 72%  ανέφερε τις οικογενειακές υποχρεώσεις ως το μεγαλύτερο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει. Για προκαταλήψεις λόγω φύλου έκανε λόγο το 59%, ενώ για έλλειψη υποστήριξης από συναδέλφους το 50%. Επιπλέον, το 38% ανέφερε άνισες απολαβές και το 30% δήλωσε πως συνάντησε αντιρρήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες τείνουν να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες όσον αφορά τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας.
Άνδρες και γυναίκες μπορεί να ξεκινούν από το ίδιο σημείο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά συναντούν διαφορετικά εμπόδια. Είναι κοινή η αφετηρία, αλλά οι άνδρες τρέχουν στα 100 μ. και οι γυναίκες στα 100 μ. μετ’ εμποδίων.»

Η συμμετοχή της Σόνιας σε μια  τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση αποτελεί άλλη μια αναγνώριση στην σημαντική πορεία που έχει χαράξει .

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ