ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα στην Αργολίδα που τίθενται σε ισχύ από την Δευτέρα 12/10

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:57:00 μ.μ. | | |
Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από την Δευτέρα 12/10 στην Αργολίδα
Στο επίπεδο 2 επικινδυνότητας λόγω του κορωνοϊού κατατάσσεται η Αργολίδας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλια. Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός

-Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:30 μέχρι τις 5 το πρωί εκτός των καταστημάτων Take away 

-Την διεξαγωγή των Λαϊκών αγορών με το 65% των εκθετών σε δύο σημεία και την χρήση μάσκας από εκθέτες και καταναλωτές.
Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας και η συνοδευτική του εφαρμογή περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας

Επίπεδο 2 – Επιτήρησης

Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης

Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου.


Ο καθορισμός του επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως, π.χ., ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, οι δείκτες πληρότητας του συστήματος υγείας, οι χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και τη συσχέτιση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων θα μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις, με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, εφόσον προκύψουν.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στην Αργολίδα



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ