ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Προβολή της Ερμιονίδας στην ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 μ.μ. | |
Η Ερμιονίδα είχε την τιμητικής της σε ΕΡΤ και ΑΝΤ1 (βίντεο)
Στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "ΕΡΤ Σαββατοκύριακό" φιλοξενήθηκε την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος όπου έγινε εκτενής αναφορά στη πρόσφατη διάκριση για το ρόδι Ερμιονίδας όπου χαρακτηρίστηκε ΠΟΠ

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την παρουσίαση του Δήμου Ερμιονίδας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ


Επίσης η  Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγγελική Λούμη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί τύποι" όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ο Δήμος Ερμιονίδας αποτελεί έναν από τους πιο αξιοζήλευτους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές , αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό, όλο τον χρόνο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως η φυσική ομορφιά του τόπου, η γεωγραφική ποικιλομορφία και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, ενισχύουν την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού, ελληνικού και παγκόσμιου βεληνεκούς.

Η Ερμιονίδα διαθέτει τον σπάνιο συνδυασμό ήλιου, θάλασσας και βουνού και δικαίως θεωρείται ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και για κάθε γούστο.

Οι άξονες που προβάλουμε για να στηρίξουν την τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας είναι η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί επιτυχώς να παρατείνει την τουριστική σεζόν, καθώς η Ερμιονίδα διαθέτει πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η προβολή του θαλάσσιου σκι, αφού το Πορτοχέλι διαθέτει, στην πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, μία υψηλών προπονητικών προδιαγραφών σχολή όπου έχουν φιλοξενηθεί εδώ και σαράντα έξι χρόνια αγώνες διεθνούς φήμης. Η προβολή του αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Η ανάπτυξη του περιπατητικού και αναρριχητικού τουρισμού καθώς και η αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσή τους με τον τουρισμό. Επίσης σημαντικό κομμάτι αποτελεί η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν την ειδυλλιακή Ερμιονίδα ώστε να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους."

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για την Ερμιονίδα στο 2:47:36

Μια σημαντική επίσης πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο. Καταγράφει όλα τα ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι ένας τόπος πάει μπροστά και ευημερεί, όταν σέβεται και συνεχίζει το έργο των προγόνων του.

"Καταγράψαμε τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της Ερμιονίδας, σ΄ ένα οπτικοακουστικό υλικό που αποδίδει στο ακέραιο την αξία των αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, προσπαθούμε να δημιουργούμε με στόχο την πολιτιστική ανάδειξη & τον εναλλακτικής μορφής τουρισμό στην περιοχή που θα βοηθήσει την τοπική μας οικονομία.

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού, που ακυρώθηκαν οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εμείς δραστηριοποιηθήκαμε και βρήκαμε εκείνους τους τρόπους χτίζοντας από τώρα την επόμενη μέρα.

Εκτός την ανάδειξη του πολιτισμού μας, παρουσιάζουμε με διαφορετική οπτική γωνία όλες τις ομορφιές του Δήμου δίνοντας στον επισκέπτη, εικόνα και φυσικό πλούτο, όπως είναι η θάλασσα, η εκλεκτή κουζίνα, και η μοναδική φιλοξενία.

Ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης αισθάνομαι περήφανος και καμαρώνω γι΄ αυτό το έργο που αναδεικνύει ολοκληρωμένα τον πολιτιστικό μας πλούτο και γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ερμιονίδας!

Μέσα απ΄ αυτά τα 2 οπτικοακουστικά υλικά ( video μικρού μήκους & video clip) προσπαθήσαμε να παντρέψουμε το ιστορικό παρελθόν μας με το σήμερα, κοιτάζοντας το μέλλον της Ερμιονίδας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας , την Δημοτική αρχή , όλους τους συναδέλφους μου στον Δήμο Ερμιονίδας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο που μας καθοδηγεί, στηρίζει και συμβάλλει στο έργο και στην πραγμάτωση του οράματος μας!

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ