ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | | |
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής
Το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου ολοκληρώνει και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της δράσης ήταν η εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και της αναπνευστικής λειτουργίας. Ο εξοπλισμός που αποκτήθηκε στα πλαίσια της δράσης ήταν ένα πρόπλασμα κορμού CPR με ηλεκτρονική ένδειξη, χέρι ενδοφλεβίων ενέσεων – αιμοληψίας και μάσκες ανάνηψης μιας χρήσης 
Η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση έκτακτου ιατρικού περιστατικού έγινε σε πραγματικό περιβάλλον. Ο στόχος ήταν η εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και της αναπνευστικής λειτουργίας. Πραγματοποιήθηκε με την προσομοίωση πραγματικών περιστατικών, πάνω σε ειδικό πρόπλασμα, με τη χρήση εκπαιδευτικού απινιδωτή και συσκευής αναπνευστικής υποστήριξης (ambu).

Τέλος πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική σχεδίαση ενημερωτικού φυλλαδίου για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν, με σκοπό την προβολή του σχολείου και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Το σχολείο με τη διανομή διαφημιστικού υλικού προσπαθεί να προάγει τόσο την προβολή του, όσο και την προβολή της δράσης των μαθητών. Τη σχεδίαση του υλικού ανέλαβε ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Ολοκληρώνοντας τη δράση και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης των υποδράσεων μεταξύ των μαθητών του σχολείου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ