ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα 21/10 - Έκτακτη ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | |

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα 21/10 - Έκτακτη ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά (βίντεο)
Τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα και θα αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού,  ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τα έκτακτα μέτρα για να μπει «φρένο» στον κορωνοϊό είναι:
-μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (ευρύτατη χρήση της κυκλοφορίας)
-απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες

Από την επίσκεψη που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Καστοριά έγινε σαφές ότι ο νομός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει επιθετική συμπεριφορά. Σε παρόμοια κατάσταση είναι και η Θεσσαλονίκη, με τα κρούσματα κορωνοϊού να αναμένονται τουλάχιστον 180.

Ν. Χαρδαλιάς: Από την Παρασκευή σε επίπεδο 4 η ΠΕ Καστοριάς. Σε επίπεδο 3 οι ΠΕ Γιάννενα, Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών

Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε πως στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα. Αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Αριθμός κρουσμάτων σήμερα ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ τεστ με 24.116 τεστ μόνο σήμερα, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Εχουμε επιθετική έξαρση του κορωνοϊού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής μετά την έξαρση των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη» ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ