ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Στην Πελοπόννησο το 23ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | |
Στην Πελοπόννησο 23ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»
Στις 17 Οκτωβρίου 2020 εκκινεί το μοναδικό στο είδος του ράλλυ αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα, το 23ο «24 Ώρες Ελλάδα».

Έως ενενήντα ετοιμοπόλεμα πληρώματα με τα καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα τους θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί από την Κόρινθο με κατεύθυνση προς κεντρική Πελοπόννησο. Η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στη Βυτίνα και το ημερήσιο σκέλος θα τελειώσει στην Καλαμάτα όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση του 23ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα». 

Γύρω στις 11 το βράδυ οι οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς & θα αρχίσει το νυχτερινό κομμάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλλυ. 

Τα αποφασισμένα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου και το πρωί αφού περάσουν από Πίσσια, Σχίνο & Ψάθα & με τη συμπλήρωση περίπου 900 χιλιομέτρων & 24 ωρών θα τερματίσουν στην Ελευσίνα.

Το 24 Ώρες Ελλάδα απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια. Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν δύο ωριαίες στάσεις καθώς και μία 3ωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση και η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται περίπου στα 900 χιλιόμετρα.

Στην κατηγορία Touring Trophy αγωνίζονται όσοι δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά θέλουν να ζήσουν την 24ωρη εμπειρία. Γι αυτήν την κατηγορία έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόμετρα και χαμηλώτερες μέσες ωριαίες ταχύτητες. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πάνω από 20 επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, με 60 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα. 

Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απατούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα. Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα. Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ