ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Πάντα θα υπάρχει ένα ύψωμα 731 που πρέπει να υπερασπιζόμαστε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | |
Πάντα θα υπάρχει ένα ύψωμα 731 που πρέπει να υπερασπιζόμαστε
Του Γιώργου Κόνδη

Στις 6:30 το πρωί της 9ης Μαρτίου, παρουσία του Ηγέτη Μπενίτο Μουσολίνι, ξεκινά στο μέτωπο της Αλβανίας η εαρινή επίθεση με την κωδική ονομασία «Πριμαβέρα», με βολές πυροβολικού και εναέριους βομβαρδισμούς. 

Η πυκνότητα των πυρών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη κατά του υψώματος 731. Δυόμισι ώρες κράτησε η προπαρασκευή του ιταλικού πυροβολικού. Υπολογίζεται πως μέσα σε δυόμισι ώρες έπεσαν πάνω στις ελληνικές θέσεις πάνω από 100.000 βλήματα! Με το ξημέρωμα στα 400 πυροβόλα και τους 300 όλμους προστίθενται και τα πυρά της Ιταλικής Αεροπορίας, μέσα σε λίγες ώρες το ύψωμα ισοπεδώνεται.
Η διαταγή του επικεφαλής των Ελλήνων στρατιωτών που κρατούσαν το ύψωμα 731 έλεγε: «Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία οπωσδήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τότε μόνον θα διέλθει ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Πάντες θα αποθάνωσι επί των θέσεών των».

Παρά τις επιθέσεις οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να πάρουν το ύψωμα και η εαρινή επίθεση αποτυγχάνει. Ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας μας για να μας θυμίζει πως υπάρχει πάντα ένα ύψωμα 731 που πρέπει να υπερασπιζόμαστε κατά του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ