ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Καταγγέλλουν την ΕΑΣ Αργολίδας για την απόλυση εργαζόμενης, συνδικαλίστριας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:28:00 μ.μ. | | |
Καταγγέλλουν της ΕΑΣ Αργολίδας για την απόλυση εργαζόμενης, συνδικαλίστριας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΑΣ Ρέα πού με απόλυτο αυταρχισμό και εκδικητική στάση προχώρησε, μετά από προσπάθεια χρόνων, στην απόλυση εργαζόμενης, συνδικαλίστριας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών. Ο λόγος προφανής. Η συνάδελφος στάθηκε απέναντι από την εργοδοσία και διεκδίκησε.

Την ίδια στιγμή χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση των εργαζομένων, όπως προβλέπεται και έχει κατοχυρωθεί από τους αγώνες των εργαζομένων, με περίσσιο αυταρχισμό, συμπιέζει ακόμα περισσότερο τα ήδη κουτσουρεμένα μεροκάματα και μισθούς με την ένταξη της στο πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Προκλητικά αδιάφοροι για ακόμα μία φορά οι εκλεγμένοι της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ – ΡΕΑ. Δεκατρείς μέρες μετά την απόλυση της συναδέλφου και σφυρίζουν αδιάφορα. Αποφεύγουν ακόμα και το τυπικό που οφείλουν ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων, την συνεδρίαση του ΔΣ, την διαμαρτυρία για την απόλυση και καταδίκη τέτοιων πρακτικών από τη διοίκηση της ΕΑΣ.

Παράλληλα άχνα δεν βγάζουν για το γεγονός ότι η εργοδοσία πατώντας πάνω στην αντεργατική νομοθεσία, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί το οχτάωρο που κατακτήθηκε με αγώνες και πολύ αίμα των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα είναι η βίαιη μείωση του εισοδήματος μας με την ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η προκλητικότητα μάλιστα είναι άνευ προηγουμένου γιατί από τη μια μειώνει κατά 50% το χρόνο εργασίας σε μέρος των εργαζομένων, από την άλλη σε όσους εργάζονται επιβάλλει υπερωρίες και δουλειά έκτη ημέρα σε πενθήμερη εργασία, αφού η παραγωγή δεν μπορεί να βγει!

Αξιοθρήνητος ήταν ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, στην υποτιθέμενη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας για να ενημερώσει για τις ειλημμένες αποφάσεις της εργοδοσίας και όχι σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων που υπηρετεί και εκφράζει τα συμφέροντα τους. Δεν είχε τίποτα να πει και να προτείνει για να οργανωθεί αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στις επιλογές της εργοδοσίας που συμπιέζουν δραματικά τις απολαβές μας.

Είναι γνωστή η πρακτική του εργοδοτικού συνδικαλισμού και του βρώμικου ρόλου του, τις πλάτες που κάνει κάθε φορά για να περνούν οι επιδιώξεις της εργοδοσίας που συντρίβουν τις ζωές των εργαζομένων.

Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην ξεχνούν ότι και στην μεγάλη αύξηση της παραγωγής και την έκρηξη των εξαγωγών και στην μείωση που όμως δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί αυτή την άθλια μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, χαμένοι ήταν μόνο οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλες και όλους να συσπειρωθούν με τη ΔΑΣ και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με βάση τις δικές μας ανάγκες. Καμία ανοχή στον εργοδοτικό συνδικαλισμό! Καμία ανοχή σε όσους μας εξαναγκάζουν να πληρώνουμε πάντα εμείς το «μάρμαρο» για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη τους!

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Εργαζόμενων ΕΑΣ- ΡΕΑ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ