ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η ΟΕΒΕΑ ρώτα τους βουλευτές Αργολίδας αν θα ψηφίσουν το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. | |
Η ΟΕΒΕ Αργολίδας ρώτα τους βουλευτές Αργολίδας αν θα ψηφίσουν το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο
Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο των ενημερώσεων για να γνωστοποιήσει τις θέσεις της σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, μεταξύ άλλων, τονίστηκαν τα εξής:

· Ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας του συζητούμενου νομοσχεδίου μιας και η υλοποίηση του νόμου δε θα εξελιχθεί σε δεύτερη ευκαιρία αλλά σε χαριστική βολή για χιλιάδες ευάλωτες επιχειρήσεις.

· Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας η οποία, κατά παράβαση ακόμη και του συντάγματος, παραδίδεται στις τράπεζες.

· Η υπαγωγή των μικρών επιχειρήσεων (που αποτελούν το 81% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και οφειλετών σε ένα πολύ πιο επαχθές περιβάλλον. Κύριο χαρακτηριστικό του η έκπτωση που θα σηματοδοτήσει ο νέος πτωχευτικός στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και οικονομικής οντότητας στη δικαστική υποστήριξη μέσω της ανάθεσής τους στα Ειρηνοδικεία, χωρίς τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

· Η εισαγωγή στην πτωχευτική περιουσία του μεταπτωχευτικού εισοδήματος (το οποίο ορίζεται στα 540 ευρώ και υπολείπεται του θεσμοθετημένου ακατάσχετου) που ως αποτέλεσμα θα έχει τη χρόνια πτωχοποίηση του οφειλέτη.

Η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, Δικηγορικούς Συλλόγους, συμβολαιογράφους, Επιμελητήρια κ.α. θα παρακολουθεί την εξέλιξη της εφαρμογής του νέου πτωχευτικού νόμου με την δημιουργία Παρατηρητηρίου.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ρώτα τους βουλευτές Αργολίδας αν θα ψηφίσουν το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο .

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Της Ο.Ε.Β.Ε.Α



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ