ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στην κινητοποίηση για την Υγεία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:47:00 μ.μ. | |
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στην κινητοποίηση για την Υγεία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (04/10/20), εκπρόσωποι των ακόλουθων σωματείων, συλλόγων και φορέων της Αργολίδας, συζητήσαμε για μια σειρά ζητήματα με αιχμή τις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης μας.

Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, με το νέο κύμα της πανδημίας του covid 19, χτυπάει συναγερμός για τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δύο Νοσοκομεία του νομού, όπως τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη άθλιες συνθήκες εργασίας του προσωπικού των δημοσίων μονάδων υγείας και βάζοντας ταυτόχρονα, σε περισσότερες περιπέτειες τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οφείλονται στη λογική και πρακτική κόστους-οφέλους, που έχουν οι κυβερνήσεις της χώρας διαχρονικά, διατηρώντας τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

· Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.

· Σε περίπτωση λειτουργίας νοσοκομείο αναφοράς - Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ).

· Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία.

· Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

· Τώρα παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους μεγάλους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

· Καμία απόλυση - καμία περικοπή μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων. Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ.

· Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.

· Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση

Για όλα αυτά που αφορούν την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, καλούμε την Τρίτη 13 Οκτώβρη σε κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, στις 6:30μ.μ.

Τα Σωματεία και οι Φορείς που συμμετείχαν και παρέλαβαν το ψήφισμα για να συζητηθεί στα διοικητικά τους συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, ήταν:

· Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας,

· Ομάδα Γυναικών Άργους (ΟΓΕ),

· ΕΛΜΕ Αργολίδας,

· Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας-«Η Αλληλεγγύη»,

· Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης,

· Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας,

· Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας,

· Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας-«ΑΚΣΥΝΑ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ