ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Γιάννης Γεωργόπουλος: Το ΠΟΠ «Ρόδι Ερμιόνης» έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Γεωργόπουλος: Το ΠΟΠ «Ρόδι Ερμιόνης» έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (βίντεο)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση εγγραφής για το «Ρόδι Ερμιόνης» από την Αργολίδα στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ). Για την μεγάλη αυτή Πανευρωπαϊκή διάκριση μίλησε ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος στο κεντρικό δελτίο του ΙΟΝΙΑΝ

Το «Ρόδι Ερμιόνης» είναι ένα ρόδι που καλλιεργείται στον δήμο Ερμιονίδας, στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο καρπός χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που απορρέουν από έναν πολυετή πολιτισμό έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το έχουν ξεχωρίσει από άλλα ρόδια.

Μάλιστα στην περιοχή κατά τα τέλη Οκτωβρίου γίνεται η «Γιορτή Ροδιού» η οποί προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλλει σε όλους το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης.

Πριν από την πανδημία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη, ντόπια παιδιά ντυμένα αγρότες, προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες οι οποίοι απολαμβάνουν μουσική, χορούς και παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι μαγειρεμένες από σεφ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ