ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Επαγγελματικοί & Πολιτιστικοί Σύλλογοι αντιδρούν στην εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου στον πρώην Δήμο Ασίνης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:53:00 μ.μ. | | | |
Επαγγελματικοί & Πολιτιστικοί Σύλλογοι αντιδρούν στην εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου στον πρώην Δήμο Ασίνης (βίντεο)
"Είναι γνωστό ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες από πυρηνελαιουργείο της παραλιακής περιοχής Ναυπλίου - Ν. Κίου για μεταφορά των εγκαταστάσεων της στον Αγ. Αντώνιο περιοχή Γαλαναιίκα (πρώην Δήμος Ασίνης). 

Θεωρούμε αδιανόητο στην εποχή μας να γίνεται προσπάθεια αδειοδότησης τέτοιου είδους βιομηχανικής μονάδας κοντά σε τουριστικές περιοχές, σε χώρο όχι μόνο μη θεσμοθετημένο για αυτή την χρήση (ΒΙΠΕ), αλλά και αναγνωρισμένο ως γη υψηλής παραγωγικότητας αρδευόμενης από το κανάλι του Αναβάλου, έργο το οποίο κόστισε στο κράτος εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αργολίδας έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά με το υπ. αριθμό έγγραφο 03//20-03-2019 ενώ το πυρηνουργείο έχει καταθέσει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. κατά της απόφασης της Περιφέρειας. 

Θεωρούμε άδικο και υποτιμητικό να μεταφέρεται ένα πρόβλημα της περιοχής Ναυπλίου στην περιοχή του πρώην Δήμου Ασίνης.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην μεταφορά του προβλήματος στην περιοχή μας και καλούμε την ΠΕ Αργολίδας και τις αδειοδοτούσες αρχές να μην το επιτρέψουν και να σταθούν αντάξιες στο ύψος των περιστάσεων."

Αυτό το δελτίο τύπου υπέγραψαν και απέστειλαν στον Περιφερειάρχη ,στους αντιπεριφερειάρχες,στους βουλευτές Αργολίδας, στον Δήμαρχο και στα ΜΜΕ οι εξής σύλλογοι της περιοχής μας:

Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού
Σύλογγος Επαγγελματιών "ΖΕΥΣ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάντιας
Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων

Είναι κατανοητό σε όλους πόσο μεγάλο πλήγμα θα προκαλέσει στην περιοχή μας η εγκατάσταση μιας τέτοιας βιομηχανικής μονάδας.Όλοι μαζί οφείλουμε να την αποτρέψουμε.

"Ευχαριστούμε την Μάνια Δεδέα για την δημιουργία του βίντεο"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ