ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τάσσος Χειβιδόπουλος: Το αρδευτικό έργο του Αναβάλου στα Φίχτια μελετήθηκε επί της θητείας μου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | |
Τάσσος Χειβιδόπουλος: Το αρδευτικό έργο του Αναβάλου στα Φίχτια μελετήθηκε επί της θητείας μου
Σήμερα με πολύ χαρά διάβασα στα τοπικά ΜΜΕ , ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης θα εγκαινιάσει μαζί με τον Περιφερειάρχη Π. Νικα ένα αρδευτικό έργο του Αναβάλου στα Φιχτια.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ενημερώσω ότι:

- Το έργο αυτό είναι ένα δευτερεύον δίκτυο που θα ανακουφίσει όμως μια μεγάλη έκταση στα Φιχτια , στις Μυκήνες και το Μοναστηράκι. Το έργο αυτό μελετήθηκε επί της θητείας μου , δημοπρατήθηκε κι ολοκληρώθηκε η προμήθεια των υλικών (σωλήνες κλπ) που παραδόθηκαν στο ΤΟΕΒ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ (κύριος του έργου) και η νέα Περιφερειακή Αρχή ανέθεσε την εκσκαφή και ολοκλήρωσε το έργο.

Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μελέτης και ανάλογο έργο από α/σ ΜΑΛΑΧΙΑ προς Μπορσα όπως έχει σχεδιασθεί.

- Εκκρεμεί η δημοπράτηση του υποέργου: «Βελτιωσεις έργων μεταφορας και διανομης νερού αρδευσης από δίκτυα Αναβαλου σε Κουτσοποδι Μυκηνες Μοναστηράκι Φιχτια Ν. Αργολιδας» που περιλαμβάνει και τον αγωγό Μοναστηράκι Φιχτια και τα υπολοίπα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό , προϋπολογισμού 7896000 € που εντάχθηκε ως υποεργο στο μεγάλο έργο του αναβαλου από την προηγούμενη κυβέρνηση με μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μετά από σκληρό αγώνα των αγροτών της περιοχης.

- Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού αρδευσης από δίκτυα Αναβαλου σε Κουτσοποδι Μυκηνες Μοναστηράκι Φιχτια Χωνικα Αεροδρόμιο Ελληνικό & Δήμο Μηδέας Ν. Αργολίδας» προϋπολογισμού περίπου 12 εκ. € , από το 2012 .

- Τα έργα του Αναβαλου έχουν δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει και την ευθύνη υλοποίησης τους, μετά από μελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας επι Νομαρχίας Β. Σωτηροπούλου. Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό την επίσπευση της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου και την δημοπράτηση του υποέργου (Νοέμβρη 2020) όπως σχετικά δεσμεύθηκε μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον κ. Ανδριανό. Δυστυχως οι καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα έργα του Αναβαλου , έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αγρότες τις περιοχης.

- Κατά τη διάρκεια της θητείας μας πιέσαμε παρα πολύ ολες τις κυβερνησεις , για την ολοκλήρωση των έργων του Υπουργείου Αγροτικης Αναπτυξης , βοηθήσαμε στην διόρθωση διαφόρων ατελειών της αρχικης μελετης με δαπανες της Περιφέρειας και δημοπράτησαμε κι ολοκληρώσαμε συμπληρωματικά αρδευτικά έργα των δικτύων του Αναβαλου με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και Ιδιους Πορους , συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκ. € ( Αντλιοστάσιο Ήρας, Αρδευτικό Μαραθιάς , Δεξαμενή Ακοβας, Αγωγός Ιριων κ.α. )


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ