ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Επιτροπή υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας: Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - Ενίσχυση όλων των δομών υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | | |
Επιτροπή υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας: Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - Ενίσχυση όλων των δομών υγείας
Η Νέα Δημοκρατία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του COVID-19, προτίμησε να θυσιάσει την υγεία για την οικονομία. Αποτελεί πραγματικότητα πως οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας έφτασαν στα όριά τους με τη δίμηνη καραντίνα. 

Αυτό που έγινε, όμως, είναι το «άνοιγμα» της οικονομίας, χωρίς συνολικό και συγκροτημένο σχέδιο, κυρίως με ιδεοληπτικά κριτήρια εξυπηρέτησης συμφερόντων και εν μέσω παλινωδιών όσον αφορά τη σταδιακή (ή μη) άρση των μέτρων προστασίας και περιορισμού. Κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την αρχική υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο και να γίνει, πλέον, επικίνδυνη για τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Τα μέτρα αποδεικνύονται εκ’ των πραγμάτων ανεπαρκή. Στην ουσία η προετοιμασία της Δημοσίας Υγείας ήταν εξίσου ανεπαρκής, έως και οριακά ανύπαρκτη.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, βάσει των τελευταίων εξελίξεων αλλά και της προϋπάρχουσας κατάστασης προτείνουμε για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού τα εξής :

I) Αύξηση των δωρεάν τεστ ανά τον νομό σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με στόχο την πρόληψη της υγείας των πολιτών αλλά και την καλύτερα δυνατή παρακολούθηση της πορείας του ιού ανά χρονικά διαστήματα και περιοχές.

ΙΙ) Ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο περιφέρειας με ειδικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό (ιατρούς εργασίας και κοινωνικής ιατρικής).

ΙΙΙ) Άμεσα να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις ήδη προκηρυγμένες θέσεις, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Άργους, Ναυπλίου, Λυγουριού και Κρανιδίου. Επίσης να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κ.Υ. Άργους Ναυπλίου. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά δε ειδικότητες αιχμής όπως, παθολόγους, γενικοί ιατροί και παιδίατροι όπως και παραϊατρικό προσωπικό.

IV) Να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

V) Να υπάρξει άμεση διασύνδεση των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον ΕΟΔΥ και την περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Πελοποννήσου, με στόχο την αύξηση των τεστ για τον COVID και τον περαιτέρω έλεγχο – πρόληψη της επιδημιολογικής έξαρσης στον νομό μας.

VI) Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αργολίδας, επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ η συμπλήρωση των κενών θέσεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Ιδιαίτερα δε, σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό που εκκρεμούν οι κρίσεις τους. (20 και πλέον ιατροί)

Η ΝΔ είχε όλο το απαιτούμενο χρονικό, και σε μεγάλο βαθμό οικονομικό, περιθώριο θωρακίσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τα κρεβάτια ΜΕΘ, να προσλάβει γιατρούς και να καταστρώσει σχέδιο για καθολικά, δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Αντ’ αυτού, η αδράνειά της θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επαναφέρει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, της νεανικής ανευθυνότητας και του φιλότιμου των Ελλήνων, αποκρύπτοντας, εκ νέου, τη συλλογική και θεσμική ευθύνη της κυβέρνησης, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από την επικοινωνιακή υπεροπλία του και τους ειδικούς. Τα κρούσματα, μετά την μηδαμινή προστασία και πρόληψη με το «άνοιγμα» του τουρισμού, έχουν διασκορπιστεί στην κοινότητα και παίρνουν την ανιούσα.

Η επιτροπή υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ