ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Φώτισε το Ναύπλιο η πρώτη από τις δύο Πανσελήνους του Οκτωβρίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 μ.μ. | |
Φώτισε το Ναύπλιο η πρώτη από τις δύο Πανσελήνους του Οκτωβρίου (βίντεο)
Στο Ναύπλιο αργά το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου έκανε την εμφάνισή της η πρώτη από τις δύο πανσελήνους του Οκτωβρίου φωτίζοντας απ΄ άκρη σ΄ άκρη την ιστορική πρωτεύουσα της 
Αργολίδας  
Η σημερινή είναι αυτή της «Συγκομιδής». Το όνομά της «Πανσελήνου της Συγκομιδής», προέκυψε από τον χώρο της γεωργίας, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία συνέπιπτε με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών που τα παλαιότερα χρόνια δούλευαν έως αργά το βράδυ, με βοήθεια το φως του φεγγαριού.
 
Στις 31 Οκτωβρίου αναμένεται και η «Μπλε Σελήνη». 
Το φεγγάρι δεν θα είναι μπλε στην πραγματικότητα, ωστόσο, όταν ένας μήνας έχει δύο πανσελήνους, η δεύτερη ονομάζεται «Μπλε». Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,5 με 3 χρόνια 
H πανσέληνος της 31ης Οκτωβρίου θα γίνει τη βραδιά του Χαλοουίν και η επόμενη πανσέληνος την ίδια μέρα θα ξαναέρθει το 2039. 
Μπλε φεγγάρι αποκαλείται η δεύτερη πανσέληνος που είναι δυνατό να συμβεί στη διάρκεια ενός μήνα και ο όρος δεν αναφέρεται στο χρώμα του φεγγαριού αν και το φεγγάρι μπορεί υπό κάποιες συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας να έχει τέτοια απόχρωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ