ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η εστίαση πληρώνει ακριβά το "μάρμαρο" του κορωνοϊού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:16:00 μ.μ. | | |
Η εστίαση πληρώνει ακριβά το "μάρμαρο" του κορωνοϊού
Ένα από τα θύματα του κορωνοϊού είναι και η εστίαση. Τα μαγαζιά πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πανδημίας.

Σε καθεστώς επιτήρησης μπαίνουν τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά εστίασης, στην Αργολίδα τα οποία από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα κλείνουν στις 12:30 και θα ανοίγουν στις 5 το πρωί. Το προσωπικό θα φορά μάσκα, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται έως 4 άτομα.

Όπως υποστηρίζουν επιχειρηματίες της εστίασης, έχουν ήδη χαθεί θέσεις εργασίας κι ο τζίρος έχει λιγοστέψει. «Πολλά μαγαζιά έρχονται από ζημιά από πέρυσι, άλλα γιατί ήταν τουριστικά, άλλα γιατί είχαν κλείσει τελείως και τώρα φέτος θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Επίπεδα… ετοιμότητας

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και σε ποιο από αυτά ανήκει ο κάθε νομός.

Σύμφωνα με το επίπεδο 1, τα μαγαζιά κλείνουν στη 01:00. Με το επίπεδο 2 στις 00:30 και με το επίπεδο 3 στις 00:00, ενώ στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει… καραντίνα.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών. 

Οι καταστηματάρχες ζητούν να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τη 01:00.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημά τους και προτείνουν να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να μειωθεί ο Φ.Π.Α. προκειμένου να μειωθεί η ζημιά και να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ