ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τ. Χειβιδόπουλος: Η πρωτοβουλία με την παρέλαση των αυτοκινήτων είναι άκρως επικίνδυνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | |
Τ. Χειβιδόπουλος: "Αστείος, ασεβής, επικίνδυνος ή όλα αυτά μαζί;"
Έκπληξη σίγουρα δεν μας προκάλεσε η νέα φαεινή ιδέα του φαντασιόπληκτου Δημάρχου Καμπόσου, να προτρέψει τους δημότες σε αυτοκινητιστική παρέλαση, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Έχουμε συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιες πρωτοβουλίες του, οι οποίες μας κάνουν ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα.

Έκπληξη σίγουρα δεν μας προκάλεσε η απροκάλυπτη ιδέα του να διεξάγει διαδικτυακό «δημοψήφισμα» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, του οποίου τα αποτελέσματα ούτε μάθαμε, ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε, σχετικά με τη βούληση των πολιτών, ως προς το να διεξαχθεί μια τέτοια παρέλαση – παρωδία.

Έκπληξη επίσης δεν μας προκάλεσε το γεγονός ότι ουδείς εκπρόσωπος των πολιτών (δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, σωματεία, σύλλογοι κτλ.) ρωτήθηκε – έστω και για πλάκα, εκτός πρωτοκόλλου - για την πρωτοβουλία του αυτή, πέρα από τον γνωστό αυλικό του θίασο – αν ρωτήθηκε και αυτός -.

Έκπληξη τέλος δεν μας προκάλεσε η χρήση ιστορικών φωτογραφιών και σκίτσων, τα οποία είναι χαραγμένα από τις ηλικίες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού στις μνήμες μας, για τη δημιουργία της πιο κιτς και ντροπιαστικής αφίσας, με την οποία προσκαλεί τον κόσμο στο τερατούργημά του.

Έχουμε επισημάνει πολλάκις ότι ο Δήμαρχος και η παρέα του ζουν στον δικό τους κόσμο. Έναν κόσμο αλλιώτικο από αυτόν που βιώνει σήμερα, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Την ώρα που τα κρούσματα και τα θύματα, από την επέλαση της πανδημίας Covid-19, αυξάνονται δραματικά, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός και η Κυβέρνηση κρούουν ασταμάτητα τον κώδωνα του κινδύνου και προβαίνουν σε όλο και πιο σφιχτά μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, την ώρα που «κοκκινίζουν» ολόκληρες Περιφέρειες στην Ελλάδα και μπαίνουν σε καθεστώς mini – lockdown, την ώρα που η Αργολίδα μετρά καθημερινά νέα κρούσματα, την ώρα που πρωταθλήματα αθλημάτων, εκδηλώσεις παντός τύπου, θέατρα, κινηματογράφοι, συνέδρια, πανεπιστήμια κ.α. ακυρώνονται ή τελούν υπό αυστηρότατες υγειονομικές συνθήκες, ο Καμπόσος και ο θίασός του, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, διοργανώνουν αυτοκινητιστική παρέλαση.

Έχουν το θράσος δε, να μας ενημερώνουν ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε ποιους; Στους οδηγούς των οχημάτων;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία οι ίδιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, θα προσελκύσει κόσμο την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στην πλατεία ή στα σημεία συγκέντρωσης των οχημάτων;

Την ώρα που σε ολόκληρη την Ελλάδα η Αστυνομία διαλύει τις συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες, για την αποφυγή συνωστισμού και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού, ο Καμπόσος καλεί τους δημότες σε αυτοκινητιστική παρέλαση με σύνθημα «Έλα και εσύ». Λες και δεν ισχύουν οι νόμοι για τον ίδιον ή τους πολίτες του Δήμου του.

Η πρωτοβουλία του αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και αντιτίθεται στις εκκλήσεις και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αποφυγή συγχρωτισμού του κόσμου.

Εμείς δεν θα κάτσουμε, ως απλοί θεατές, να παρακολουθήσουμε αυτήν την επικίνδυνη φαρσοκωμωδία.

Σήμερα θα αποστείλουμε έγγραφη διαμαρτυρία (το κάναμε και στο παρελθόν με τα rapid tests και δικαιωθήκαμε) στο Υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΔΥ και στις αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητώντας την απαγόρευση αυτής της πρωτοβουλίας και όλα τα νομικά προβλεπόμενα για όσους παρακινούν τον κόσμο σε συγχρωτισμό εν μέσω πανδημίας, δείχνοντας ως μοναδικό υπαίτιο τον Δήμαρχο Καμπόσο.

Κλείνοντας και σεβόμενοι τη μνήμη, το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών της 28ης Οκτωβρίου, δηλώνουμε κάθετα ότι οι παρελάσεις για τις Εθνικές Επετείους δεν είναι πανηγύρια, κόρνες και «μπούγιο να γίνεται».

Οι παρελάσεις, όταν δύνανται να πραγματοποιούνται, είναι εθνικό φρόνημα, τιμή, καμάρι για τα νιάτα μας (μαθητές και στρατευόμενους) και περηφάνια.

Ο καθένας από εμάς τιμά καθημερινά με τις πράξεις του τους πεσόντες για την Πατρίδα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις έντονης κακοκαιρίας, οπότε και ακυρώνονται οι παρελάσεις, ή προσφάτως στις ακυρωθείσες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ανά την Ελλάδα, λόγω της πανδημίας, κανείς Έλληνας δεν διανοήθηκε να διοργανώσει αυτοκινητιστική παρέλαση.

Μόνο ο Καμπόσος συνεχίζει να κατρακυλά στον κατήφορό του. 

Δυνατή Πόλη Ξανά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ