ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

"Άνευ ιστορικής αξίας έγγραφα" στο αρχείο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | |
"Άνευ ιστορικής αξίας έγγραφα" στο αρχείο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου
Μετά από ηλεκτρονική αλληλογραφία του μέλους του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργου Χατζόπουλου σχετικά με το αρχείο του τελωνείου Ναυπλίου, τα Ελληνικά Τελωνεία με την Τελωνειακή Περιφέρεια Αττικής και το Τελωνείο Ναυπλίου απάντησαν άμεσα, ενημερώνοντας ότι "στο παλαιό κτίριο του Τελωνείου, είχαν απομείνει έγγραφα χωρίς καμία χρησιμότητα, π.χ. παλαιό δασμολόγιο, παλιές διαταγές" καταλήγοντας ότι σε αυτά τα αρχεία δεν βρέθηκε ότι υφίσταται καμία σημαντικότητα και ήταν άνευ ιστορικής αξίας.

Ολόκληρο το email έχει ως εξής:

" Η υπηρεσία του Τελωνείου Ναυπλίου έχει μεταστεγαστεί από το παλαιό κτίριο το έτος 2000 σε νέο κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα.

Κατά την διάρκεια της μεταστέγασης, μεταφέρθηκαν με ευθύνη των τότε προϊσταμένων όλα τα τότε χρήσιμα αρχεία της υπηρεσίας. Ύστερα από προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία με παλαιούς συναδέλφους που υπηρέτησαν στο παλαιό κτίριο του Τελωνείου, είχαν απομείνει στο παλαιό κτίριο έγγραφα χωρίς καμία χρησιμότητα, π.χ. παλαιό δασμολόγιο, παλιές διαταγές. Όπως μας διαβεβαίωσαν, είχε γίνει και επανέλεγχος λίγο καιρό μετά την μεταστέγαση σε αυτά τα αρχεία και βρέθηκε ότι δεν υφίσταται καμία σημαντικότητα και ήταν άνευ ιστορικής αξίας.

Το παλαιό κτίριο είχε περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ναυπλιέων για δεκαπέντε έτη, και τα τελευταία πέντε έτη έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού όπου και διενέργησε καθαρισμό του

χώρου, μιας και ήταν εστία μολύνσεων (ακαθαρσίες, ποντίκια, νεκρά ζώα).
Μετά από επικοινωνία μας με αρμόδιους του Υπ. Πολιτισμού μας ενημέρωσαν ότι ο χώρος έχει καθαριστεί και σφραγιστεί υγειονομικά."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ