ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Π.Νίκας: Να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο - Να συνδεθούν ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες πόλεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:08:00 μ.μ. | | |
Π.Νίκας: Να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο - Να συνδεθούν ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες πόλεις
Ικανοποιημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, με τον νέο πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάση Δαγούμα.

Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της συνάντησης, σήμερα αργά το μεσημέρι, ανέλυσε το σκεπτικό όσον αφορά τις τρεις ενστάσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταθέσει κατά ισάριθμων αποφάσεων της απελθούσας διοίκησης της ΡΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρώτη από τις εν λόγω αποφάσεις η ΡΑΕ, αφαίρεσε από την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) την αδειοδότηση κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τις υπόλοιπες δύο χορηγούσε σχετικές άδειες στην “Hellenic Natural Gas Distribution – Εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.

Ο Π. Νίκας σημείωσε προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ ότι η Περιφέρεια εννοεί να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την ΔΕΔΑ, ενώ ζητεί παράλληλα να συνδεθούν ταυτόχρονα με το δίκτυο της ΔΕΔΑ όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης προγραμματίζει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση με την διοίκηση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου σε Σπάρτη και Καλαμάτα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ