ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τι δήλωσαν Βορίδης, Νίκας, Ανδριανός και Καμπόσος για το αρδευτικό έργο στα Φίχτια Αργολίδας (βίντεο)

Τι δήλωσαν Βορίδης, Νίκας, Ανδριανός και Καμπόσος για το αρδευτικό έργο στα Φίχτια Αργολίδας (βίντεο)
«Άμεσος στόχος του Υπουργείου και γενικότερα της κυβέρνησης είναι η προώθηση και ολοκλήρωση αρδευτικών έργων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και σε άλλες περιοχές», δήλωσε σήμερα από την Αργολίδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, εγκαινιάζοντας τμήμα του Ανάβαλου.

Το έργο φέρνει το νερό από το αντλιοστάσιο του Κουτσοποδίου στην ευρύτερη περιοχή των Φιχτύων, κάτι που οι αγρότες περίμεναν χρόνια καθώς οι διαδικασίες καθυστερούσαν. Ένα αρδευτικό έργο σημαντικό για την αξιοποίηση των καλλιεργειών της περιοχής όπως εσπεριδοειδή, ελιές κλπ.
Στη σημασία του έργου αναφέρθηκαν ο ίδιος ο Υπουργός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημ. Καμπόσος, και εκπρόσωποι της περιοχής.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης, ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης για τις βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, και αναμένεται η απαιτούμενη προέγκριση δημοπράτησης ώστε να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα.
Σε ό,τι αφορά στα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στην Ερμιονίδα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων για το σύνολο της προς απαλλοτρίωση έκτασης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης σε συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες εκτιμώνται σε έξι με οκτώ μήνες περίπου.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ