ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η επίσκεψη του Υφ. Τουρισμού Εμ. Κόνσολα στην ΣΤΕ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. | | |
Η επίσκεψη του Υφ. Τουρισμού  Εμ. Κόνσολα στην ΣΤΕ Άργους
Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην σχολή η επίσκεψη του Υφ Τουρισμού κ Κόνσολα Εμμαν και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο κ Κόνσολας, η κα Μηλιάκου Στ ( Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας ) , και η κα Νικολάου Ελ ( Δ/ντρια Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ) ξεναγήθηκαν από τον Δ/ντή του ΙΕΚ στις εγκαταστάσεις της σχολής με τις αίθουσες θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων. 

Εντυπωσιασμένοι από το νεοκλασικό κτήριο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο και αφού περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπογράμμισαν την άριστη διατήρηση του κτηρίου που διασφαλίζει η φιλοξενία της εκπαιδευτικής δομής ΙΕΚ Πελοποννήσου αναπτύσσοντας παράλληλα εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάλληλο για τον σκοπό αυτό χώρο.. 
Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος και παραγωγική συζήτηση με όλες τις προτάσεις- επισημάνσεις που κατατέθηκαν από τον Δ/ντή της σχολής και το διοικητικό προσωπικό αλλά και τις θέσεις του κ Κόνσολα, κας Μηλιάκου & κας Νικολάου. Αφού παρουσιάστηκε η μακρόχρονη προσφορά της σχολής με την ανάδειξη νέων στελεχών του τουρισμού και την μεγάλη απορροφητικότητα της αγοράς τέθηκε ως κυρίαρχο θέμα από τον Δ/ντή της σχολής Κων/νο Καχριμάνη, της δημιουργίας σχολής ξεναγών στην πόλη του Αργους η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου και του Υπουργείου Τουρισμού. 

Κάτι τέτοιο μάλιστα συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική θέση της πόλης, καθώς βρίσκεται εντός του τριγώνου σημαντικών αρχαιολογικών θησαυρών που αποτελούν παράλληλα και αναδεικνυόμενα σημεία UNESCO, ήτοι οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών, της Τίρυνθας και της Επιδαύρου, γεγονός που αποτελεί άριστη ευκαιρία για κατάρτιση αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών στην περιοχή. 

Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι αρωγός στο εν λόγω αίτημα βρίσκει και τον Δήμο Άργους Μυκηνών που παραχωρεί για τον σκοπό αυτό κτίριο κατάλληλο, το οποίο πληροί όλες τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις, σύμφωνα και με σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ήδη αποσταλεί στον Υπουργείο. 

Ο κ Κόνσολας έθεσε ως βασικό μέλημα του Υπουργείου Τουρισμού την αναβάθμιση και την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις δομές που αναπτύσσονται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την τουριστική κατάρτιση και την μετεκπαίδευση (για τους επαγγελματίες εργαζόμενους) επισημαίνοντας παράλληλα και την θετική προοπτική ίδρυσης ακόμα μίας Σχολής ξεναγών στην Πελοπόννησο. 

Δ/ΝΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ