ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η φωτογραφία της ημέρας: Τα γλαροπούλια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | |

Η φωτογραφία της ημέρας: Τα γλαροπούλιαΟι Γλάροι είναι θαλασσοπούλια, συνήθως γκρι ή άσπροι, συχνά με μαύρα σημάδια στο κεφάλι ή τα φτερά. Υπάρχουν περίπου 50 είδη γλάρων σε όλο τον κόσμο.

Seagulls (γλάροι) μπορεί να βρεθούν σε όλο τον πλανήτη , συμπεριλαμβανομένων των περιθωρίων της Ανταρκτικής και του Αρκτικού κύκλου

Ζουν κυρίως στις παράκτιες περιοχές , αλλά βρίσκονται επίσης κοντά σε περιοχές γλυκού νερού.
Πολλά είδη γλάροι έχουν μάθει να συνυπάρχουν με επιτυχία με τους ανθρώπους και έχουν αναπτυχτεί σε ανθρώπινα ενδιαιτήματα.

Η Διάρκεια ζωής των γλάρων εξαρτάται από το είδος. Οι περισσότεροι γλάροι έχουν διάρκεια ζωής από 10 ως 15 χρόνια στην άγρια φύση.

Τα είδη των Γλάρων κυμαίνονται σε μέγεθος .

Το μικρότερο από τα είδη γλάρων είναι ο μικρός γλάρος ( Hydrocoloeus minutus ή Larus minutus ), με μήκος 25-30 cm (9/8 - 11/8 in), άνοιγμα φτερών 61-78 εκατοστά (24-31 in), και μια μάζα των 68 -162 g (02.04 - 05.07 oz).

Το μεγαλύτερο είδος γλάρου είναι ο μεγάλος με μαύρη ραχη γλάρος ( Larus marinus ), με μήκος 64-79 εκατοστά (25-31 in), άνοιγμα φτερών 1,5-1,7 m (4 ft 11 in-5 ft 7 in), και μια μάζα από 0,75 έως 2,3 kg (01.07 - 05.01 lb).

Ο γλάρος έχει ισχυρό σώμα, μακρουλό σχήμα, επιμήκη πόδια και ενωμένα με μεμβράνες δάχτυλα. .
Με τα πανέμορφα φτερά τους παρουσιάζουν ένα υπέροχο θέαμα όταν επισκέπτονται την παραλία και μας συναρπάζουν με τις ακροβατικές πτήσεις τους και τις θορυβώδης λογομαχίες.

Ενώ τα θορυβώδη ηχητικά σήματα των πουλιών και τα χτυπήματα στην αρχή μπορεί να φαίνονται χαοτικά στο ανθρώπινο μάτι, αποτελούν όμως μέρος ενός πολύπλοκου συστήματος επικοινωνίας που έχει επικρατήσει για να διατηρούν την τάξη μεταξύ τους.

Οι γλάροι ζουν σε αποικίες που αποτελούνται από μερικά ζευγάρια των πτηνών έως και δυο χιλιάδες πουλιά.

Έχουν μια ισχυρή δομή της κοινωνίας που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στην προστασία από τα αρπακτικά στις αποικίες αναπαραγωγής τους, καθώς μια ομάδα από εκατό περίπου γλάρους επιτίθεται επάνω στους εισβολείς και τους οδηγούν μακριά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και οδηγώντας τους στη θάλασσα για να πνιγούν.

Γλάροι είναι παμφάγοι και τρώνε μια μεγάλη ποικιλία τροφών , συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των θαλάσσιων και γλυκού νερού ασπόνδυλων, τόσο ζωντανά αλλά και ήδη νεκρά, χερσαία αρθρόποδα και τα ασπόνδυλα όπως τα έντομα σκουλήκια, τρωκτικά, αυγά, ψοφίμια, τα εντόσθια, τα ερπετά, τα αμφίβια, τα στοιχεία των φυτών όπως όπως σπόροι και καρποί, τα ανθρώπινα σκουπίδια, τα τσιπς, ακόμη και άλλα πτηνά.
Έχουν παρατηρηθεί γλάροι να καιροφυλακτούν για ζωντανές φάλαινες. Προσγειώνονται στη φάλαινα και ραμφίζουν κομμάτια της σάρκας.

Οι Γλάροι μπορούν να πίνουν είτε γλυκό είτε αλμυρό νερό , αν και προτιμούν το γλυκό. Έχουν υπερκόγχιους αδένες (ονομάζονται επίσης ρινικοί ή αδένες αλατιού) οι οποίοι αφαιρούν το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) από την κυκλοφορία του αίματος.

Οι γλάροι πιστεύεται ότι είναι έξυπνα πουλιά . Δύο ιδιαίτερες παρατηρήσεις για τη νοημοσύνη τους είναι η αναπτυξιακή στρατηγική τους και η δεξιότητα στην επίλυση των προβλημάτων. 

Οι γλάροι χρησιμοποιούν στρατηγική για να κλέψουν τρόφιμα από άλλα ζώα. Επίσης, έχουν βρει έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να σπάζουν το σκληρό κέλυφος από τα οστρακοειδή. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο κρέας μέσα στο σκληρό κέλυφος οι γλάροι πετούν στον αέρα και αφήνουν το σκληρό κέλυφος να σκάσει στο έδαφος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ψίχουλα ψωμιού για να προσελκύσουν τα ψάρια.

Τα περισσότερα είδη γλάρων είναι μεταναστευτικά , με τα πουλιά να μετακινούνται σε θερμότερους οικοτόπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ο βαθμός στον οποίο μεταναστεύουν διαφέρει ανά είδος.

Γλάροι είναι μονογαμικά πλάσματα που ζευγαρώνουν για μια ζωή και σπάνια αλλάζουν σύντροφο.

Οι περισσότεροι γλάροι αναπαράγονται μία φορά το χρόνο και έχουν προβλέψιμες περιόδους αναπαραγωγής που διαρκούν για τρεις έως πέντε μήνες.

Το κτίσιμο της φωλιάς είναι επίσης μέρος της εργασίας του ζεύγους. Τα περισσότερα είδη γλάρων φτιάχνουν τις φωλιές τους στο έδαφος, ενώ άλλα είδη χτίζουν τις φωλιές τους σε περισσότερες περιοχές, όπως βράχια ή δέντρα.

Σε μια ωοτοκία γενικά γεννιούνται τρία αυγά . Τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί γλάροι παίρνουν μέρος στην επώαση των αυγών, μια επώαση που διαρκεί μέχρι 26 ημέρες .
Οι νεοσσοί είναι εξαρτώμενοι από τους γονείς τους για περίπου μία ή δύο εβδομάδες, και συχνά τουλάχιστον ο ένας γονέας μένει μαζί τους,να τους φυλάνε μέχρι να πετάξουν, Και οι δύο γονείς ταΐζουν τους νεοσσούς, αν και νωρίς κατά την περίοδο εκτροφής, το αρσενικό κάνει τη περισσότερη δουλειά για τη διατροφή και το θηλυκό τη περισσότερη από τη φροντίδα και τη φύλαξη.

Τα νεαρά πουλιά ζουν σε κοπάδια σχολείου όπου μαθαίνουν όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανεξάρτητη ζωή. Είναι πάντα σε εποπτεία από μερικά ενήλικα αρσενικά.

Αρκετά αρπακτικά ζώα τρώνε γλάρους, όπως αλεπούδες , νυφίτσες , καρχαρίες και τα αρπακτικά πουλιά.

Οι Γλάροι υπάρχουν στον πλανήτη, τουλάχιστον 30 με 33.000.000 χρόνια.Σε πολλούς πολιτισμούς, οι γλάροι είναι σύμβολο της ελευθερίας, της ευελιξίας και του ανέμελου τρόπου ζωής.

Στην ιρλανδική και τη κελτική μυθολογία, ο Manannan Mac Lir ήταν ένας κατεργάρης θεός της θάλασσας και συχνά απεικονίζονταν ως γλάρος.

Στους ιθαγενείς Αμερικάνους, ο γλάροςσαν σύμβολο, αντιπροσωπεύει μια ανέμελη στάση, την ευελιξία και την ελευθερία.

Οι γλάροι μπορεί να θεωρηθούν ως πνευματικοί αγγελιοφόροι και συνδέονται συχνά με τη δυνατότητα να βλέπουμε διαφορετικές απόψεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ