ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Οι Κρήτες της Αργολίδας τίμησαν τους προγόνους τους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 π.μ. | | |
Οι Κρήτες της Αργολίδας τίμησαν τους προγόνους τους!
Επετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Κρήτες πρόσφυγες από την Μεγαλόνησο, πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας "Ο ΜΙΝΩΑΣ".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 186η επέτειο από το Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, σύμφωνα με το οποίο, στις 13 /25 Οκτωβρίου 1834 στο αρθ. 1651 : «Περί άποικισμού τών Κρητών» παραχωρήθηκε στους Κρήτες η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Τολό, όπου και επετράπη να αποτελέσουν ιδιαίτερο Δήμο, τον Δήμο Μινώας, έκ του ονόματος του βασιλέως της Κρήτης Μίνωος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Τολό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Κρητών Αγωνιστών.
Την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των Κρητών Αγωνιστών έκαναν: Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων ο Ανδρέας Μπικάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τολού Δημήτρης Καταγάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιδάκης και ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού του Συλλόγου Τολού Φανή Τσιπόκα
Την εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνου η Πρόεδρος της Ενώσεως Κρητών και Φίλων Ν. Αργολίδας "Ο ΜΙΝΩΑΣ" Χαρά Καραγιαννάκη.
Η Πρόεδρος δήλωσε σχετικά: "Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, η φετινή επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 186 χρόνων από την πρώτη εγκατάσταση των Κρητών στο Τολό, δεν πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μνήμη των προγόνων μας δεν βαραίνει με τον ίδιο τρόπο την ψυχή και το μυαλό μας".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ