ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα, φωτίστηκε στα χρώματα των Ηνωμένων Εθνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 μ.μ. | | | |
Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα, φωτίστηκε στα χρώματα των Ηνωμένων Εθνών
Το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο επίσημης φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα75 χρόνια από την ίδρυσή του, την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Επιδαυρου ως μέλος του Δικτύου το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου φωταγώγησε τη γέφυρα της Καζάρμας (στο Αρκαδικό) η οποία θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση, με το μπλε φως των Ηνωμένων Εθνών.
Τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη ήταν 51, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σήμερα φθάνουν τα 191, όσα και τα κράτη του κόσμου. Ο ΟΗΕ εκείνης της περιόδου αντανακλούσε τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι νικήτριες δυνάμεις που ηγήθηκαν του πολέμου, όπως οι ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, απέκτησαν και το δικαίωμα του «βέτο» στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ιδιαίτερη μνεία στον Θανάση Γαλάνη δημοτικό σύμβουλο Επιδαύρου για την υλοποίηση της ιδέας!

Τάσος Χρόνης
Δημαρχος Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ