ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ποια ειναι η άποψη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άργους για μετατροπή του σε μονάδα Covid

Ποια ειναι η άποψη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άργους για μετατροπή του σε μονάδα Covid
Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Άργους, αναγνωρίζοντας την ευθύνη του απέναντι στην τοπική κοινότητα, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο, θεωρεί υποχρέωσή του να εκφράσει άποψη σχετικά με το φημολογούμενο δίλημμα για λειτουργία ενός εκ των δυο νοσοκομείων του νόμου ως νοσοκομείο εξειδικευμένο για την νοσηλεία ασθενών COVID.

Η Ν.Μ. Άργους διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων, μονάδα τεχνητού νεφρού, μονάδα αιμοδοσίας, χειρουργικό τομέα με χειρουργική, ορθοπεδική και ουρολογική κλινική, ψυχιατρική κλινική και μεγαλύτερο αριθμό κλινών. Καθημερινώς αντιμετωπίζονται δεκάδες περιστατικά και εφημερεύει 18 ημέρες τον μήνα.

Σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και πάντα με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο κοινωνικό σύνολο, πιστεύουμε πως η μετατροπή της Ν.Μ. Άργους σε μονάδα COVID αποτελεί μια λανθασμένη και άκρως επικίνδυνη επιλογή. Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες υγείας, οι οποίες καλύπτουν καθημερινές και κρίσιμες υγειονομικές ανάγκες του νομού, θα επηρεαστούν, καθώς η μεταφορά τους στο νοσοκομείο Ναυπλίου θα είναι εξαιρετικά ελλειματική, υποβαθμίζοντας στον μέγιστο βαθμό την νοσοκομειακή περίθαλψη της περιοχής μας.

Η υγεία των πολιτών και η πληρέστερη περίθαλψη των ασθενών δεν μπορεί να έρχεται δεύτερη μπροστά σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στην εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων. Είμαστε ένα νοσοκομείο με δυο κτιριακές μονάδες και στην παρούσα, ιδιαιτέρως δύσκολη, χρονική περίοδο η συνεργασία για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στην κοινότητα κρίνεται αναγκαία.

Τόσο το ήδη υπάρχον ιατρονοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, όσο και η υλικοτεχνική υποδομή είναι ανεπαρκή για την ταυτόχρονη λειτουργία των δυο νοσηλευτικών μονάδων 30 ημέρες τον μήνα. Δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική ενίσχυση των νοσηλευτικών δομών, με το προσωπικό να καλείται να λειτουργεί διαρκώς σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης. 

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και απόκτηση ανάλογου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες και ελλείψεις των νοσηλευτικών μονάδων.

Καλούμε όλους του υπεύθυνους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση και να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Το ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ