ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

The Peloponnesian Challenge Race: Ο γύρος της Πελοποννήσου με ποδήλατο ή…καταμαράν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. | |
The Peloponnesian Challenge Race: Ο γύρος της Πελοποννήσου με ποδήλατο ή…καταμαράν (βίντεο)
Ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο. Δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικά οχήματα ξεκινήσαν στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκλήρωσαν το γύρο της Πελοποννήσου. 

Η πρώτη ομάδα (Team Discover-Peloponnese.com) διαθέτει ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν και η δεύτερη (Team Artisan Travel) αποτελείται από έξι έμπειρους ποδηλάτες. 

Διαφορετική διαδρομή, διαφορετικές δυσκολίες, ένας όμως στόχος. Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε η πανέμορφη Πελοπόννησος ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και, μάλιστα, στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. 

Η ιδέα γεννήθηκε στην Τρίπολη από τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ιδιοκτήτη επιχείρησης που εξειδικεύεται στον εναλλακτικό τουρισμό. Ο αγώνας αυτός, ο Peloponnesian Challenge Race, δοκίμασε τις αντοχές των ποδηλατών και των ιστιοπλόων. Οι ποδηλάτες ξεκινήσαν από την Ολυμπία και κατευθύνθηκαν πρώτα ανατολικά. Διαένυσαν 1500 χιλιόμετρα μέσα από τα πιο μαγευτικά δάση, βουνά και παράλια της Πελοποννήσου. 

Η διαδρομή τους πέρασε από την Παλαιά Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, τη Μονεμβασιά και αλλού, με άλλα λόγια σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας της ίδιας.

Την ίδια στιγμή το καταμαράν ξεκίνησε από το λιμάνι του Κατάκολου για να ακολουθήσει παρόμοια πορεία (παράλληλα με τις ακτές, φυσικά) και σε πολλά λιμάνια το πλήρωμα ίσως και να συναντιέται με τους ποδηλάτες. 

Η διαδρομή τους ήταν 550 ναυτικά μίλια (δηλαδή 1020 περίπου χιλιόμετρα, αλλά ως ναυτικός λαός πρέπει εμείς οι Έλληνες να ξέρουμε ότι για θαλάσσιες αποστάσεις χρησιμοποιούμε μόνο ναυτικά μίλια). 

Ο αγώνας μπορεί να ήταν φιλικός και σκοπό να είχε την προώθηση της Πελοποννήσου, αλλά και να αναδείξει υψηλότερα ιδεώδη, όπως το αθλητικό πνεύμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες δεν ήθελαν να τον κερδίσουν. Μέσα από αυτό τον αγώνα δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό video με σκοπό την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ