ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

1.388 τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |

1388 τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα
Στα 1.388 είναι τα κρούσματα σήμερα 23/11 ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 84. Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι είναι 549.

Η επίσημη ανακοινώση από τον ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 84 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1714 θανάτους συνολικά στη χώρα. 678 (39.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Η διασπορά του κορωνοϊού παρατείνει την καραντίνα – Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Σε χρονική επιμήκυνση οδεύει το γενικευμένο lockdown της χώρας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να βρίσκεται εν μέρει σε τροχιά σταθεροποίησης, ωστόσο η δραματική κατάσταση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντίθετα η κινητοποίηση είναι τεράστια και τίθενται ήδη σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έχει στηθεί ένα υπαίθριο κινητό νοσοκομείο που αποτελείται από κοντέινερ μέσα στα οποία υπάρχουν γραφεία, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ, για υποδοχή ασθενών χωρίς κορωνoϊό. Η κατάλληλη διαμόρφωση που έχει ζητηθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς «Covid-19» εντός του κυρίως νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι διασωληνωμένοι σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους 100, φτάνοντας μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τους 211. Ιδιαίτερα υψηλός είναι και ο δείκτης θετικότητας, που έφτασε στο 11,8% τη στιγμή που το όριο συναγερμού του τοποθετείται από τους ειδικούς στο 4%.

Ξεπέρασαν του 1.000 νεκροί σε λιγότερο από ένα μήνα


Ο Νοέμβριος αποδεικνύεται ως ο χειρότερος μήνας καθώς από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα έχασαν τη ζωή τους 1.004 άτομα. Τα στοιχεία είναι δραματικά και κατά το διάστημα της καραντίνας, καθώς από τις 7 Νοεμβρίου που η χώρα μπήκε σε lockdown μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν 881 θάνατοι μέσα δηλαδή σε μόλις 15 ημέρες. Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Εν τω μεταξύ, ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι εισαγωγές, ανησυχεί τους υγειονομικούς, καθώς οι νοσηλευόμενοι με κορoνοϊό έχουν ξεπεράσει τις 4.000. Περισσότεροι από 500 βρίσκονται στην εντατική, ενώ σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, οι πιέσεις στο σύστημα υγείας θα εξακολουθήσουν για δύο τουλάχιστον ακόμα εβδομάδες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ