ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η τηλεκπαίδευση ξεκινά στα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | |
Η τηλεκπαίδευση ξεκινά στα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου (βίντεο)
Κλειστά θα είναι από αύριο Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σημείωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων και η τηλεκπαίδευση αλλάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό και έχει αντίκτυπο στα παιδιά, ωστόσο είναι κάτι αναγκαίο για την ανάσχεση της πανδημίας.

«Δεν είναι ο ιδανικός τρόπος».

Την Τετάρτη 18/11 ξεκινούν τα μαθήματα

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι αύριο θα γίνουν οι τελευταίες αλλαγές και δοκιμές του συστήματος και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα, αφού την Τρίτη 17/11 είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου, ενώ επισήμανε ότι τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 14:10 προκειμένου το πρωί να εξυπηρετούνται τυχόν μεγαλύτερα αδέρφια που είναι στο γυμνάσιο ή στο λύκειο αλλά και οι γονείς που εργάζονται με τηλεργασία.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση κλεισίματος των σχολείων «δεν είχε να κάνει με επιδημιολογικά δεδομένα εντός του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά με αυτό που συμβαίνει εκτός, την αποφυγή δηλαδή της κινητικότητας», ενώ όταν δοθεί το πράσινο φως τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν.

«Υπάρχει εξοπλισμός στα σχολεία»

Σχετικά με τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι μαθητές για την τηλεκπαίδευση, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι έχουν σταλεί στα σχολεία χιλιάδες τάμπλετ, τα οποία οι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα και στη συνέχεια να παραδώσουν τον εξοπλισμό πίσω στο σχολείο.

Εκτός από υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό που μπορούν χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθούν και μέσω του σταθερού τηλεφώνου.

«Θα προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών»

Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η υφυπουργός τόνισε ότι αυτές θα προχωρήσουν κανονικά.

«Θα έχουμε νέα από το υπουργείο σύντομα».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ