Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Το 1ο Λύκειο Άργους συμμετέχει σε Ερευνητικό Πρόγραμμα Μαθητών/τριών Λυκείων της Αργολίδας για την Ελληνική Επανάσταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:28:00 μ.μ. | |
Το 1ο Λύκειο Άργους συμμετέχει σε Ερευνητικό Πρόγραμμα Μαθητών/τριών Λυκείων της Αργολίδας για την Ελληνική Επανάσταση
Στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς εκδηλώσεων "Events Series" του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ) και σε συνδυασμό με σειρά δραστηριοτήτων που το Κέντρο διοργανώνει σε Ελλάδα και Αμερική για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821,το ΚΕΣ, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, και υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και της Εφορείας Τιμής «Ναύπλιο 2021», αναλαμβάνει τη σύσταση μίας ερευνητικής ομάδας έως και 10 ατόμων, αποτελούμενης από μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια του Νομού Αργολίδας, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Η ομάδα αυτή υπό την καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του ΚΕΣ στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Δρος Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, και σε χρόνο εκτός λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θα διεξάγει από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2021 έρευνα με θέμα «Το Ναύπλιο και η Αργολίδα κατά την Επανάσταση του 1821: τόπος και κόσμος». 

Η μαθητική ομάδα έρευνας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, στο Ναύπλιο 

Από αυτήν την έρευνα που επιδιώκει να αναδείξει την τοπική ιστορία με οπτική εξωστρέφειας, μελετώντας τη μακροϊστορία μέσα από τη μικροϊστορία δε θα μπορούσε να λείψει το 1ο Λύκειο Άργους. 

Εξαιρετική η συμβολή της καθηγήτριας του σχολείου μας Δημάκη Α. που κινητοποίησε 2 μαθητές της Β΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ, Μπόμπου Ευγενίας –Διώνης και Πατούρα Παναγιώτη- Παλαιολόγο να εκδηλώσουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτήν την έρευνα. 

Η Διευθύντρια Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ