Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει - Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. | | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει - Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, φορτώνουν στις πλάτες μας για ακόμα μια φορά την οικονομική τους κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας και μεταφράζεται σε απολύσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση κάθε έννοιας ΣΣΕ και σταθερής εργασίας, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία κ.α.

Αντίθετα για τους βιομήχανους του κλάδου υπάρχει πολύ χρήμα μέσω του “Ταμείου Ανάκαμψης” της ΕΕ, με το λογαριασμό να στέλνεται πάλι στους εργαζόμενους με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μόνιμα μέτρα που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας.

Το σύγχρονο δουλεμπόριο με τους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, γιγαντώνεται. Διάφοροι μηχανισμοί στήριξης των βιομηχάνων που θα χρηματοδοτηθούν από τη φοροαφαίμαξη του εργαζόμενου λαού, όπως αναστολές συμβάσεων, Πρόγραμμα Συνεργασία, χτυπούν το οχτάωρο και συμπιέζουν βίαια τα ήδη κουτσουρεμένα μεροκάματα. Ιδιαίτερα η αθλιότητα του «Προγράμματος Συνεργασία» είναι ότι εντάσσονται και εταιρείες με κερδοφορία, αξιοποιώντας τις μειώσεις μισθών, εξαντλώντας με υπερωρίες το προσωπικό που συνεχίζει να εργάζεται, προσλαμβάνοντας νέους και φθηνούς εργαζόμενους.

Παράλληλα οι χώροι δουλειάς σου κλάδου έχουν μετατραπεί σε εστίες διασποράς του κορονοϊού λόγω των ανύπαρκτων ή ελλιπέστατων μέτρων αλλά και την απουσία ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αποτέλεσμα της υποβάθμισης και υποστελέχωσής τους από τις κυβερνήσεις.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει! Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!

Απαντάμε την Πέμπτη στις 26 Νοέμβρη με απεργία στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας. Η ατομική ευθύνη όλων μας είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία, η οργάνωση στο Συνδικάτο μας και η συλλογική δράση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας). Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

· Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

· Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

· Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης ή πρόγραμμα “Συν εργασία”.

· Καμία σκέψη για αντιδραστική αλλαγή σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ