ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η συμμετοχή της Γκέλης Ντηλιά στο 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. | |
Η συμμετοχή της Γκέλης Ντηλιά στο 2ο  Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου
Το Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου (Ε.Ε.Μ.Ε.Κ.Ε.) με θέμα «Κοινωνική πραγματικότητα, Κριτικός Λόγος & Ποινικό Φαινόμενο» θα διεξαχθεί διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών covid-19, μεταξύ 24-27 Νοεμβρίου 2020.

Η εθελόντρια φυλακών και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Καταστημάτων Κράτησης Γκέλη Ντηλιά θα είναι εισηγήτρια στην Ενότητα V με τίτλο «Κατάσταση & Πληθυσμοί των Φυλακών-Παρεμβάσεις στη Φυλακή», με συντονιστή τον Δημήτρη Κόρο, Δρ. Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μέλος ΣΕΠ, ΕΑΠ. Το θέμα της είναι «Η αποτελεσματικότητα της μη τυπικής εκπαίδευσης στους εγκλείστους». Θα γίνει αναφορά στην εμπειρία της διδασκαλίας των Αγγλικών στους κρατουμένους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, στις προκλήσεις που συνάντησαν και στα οφέλη που αποκόμισαν ώστε σήμερα να αποτελούν εφόδιο σε όσους αποφυλακίστηκαν και απασχολούνται σε τουριστικές ή άλλες επιχειρήσεις αποσκοπώντας στην ομαλή επανένταξη και τη μη υποτροπή τους.

Επιπροσθέτως θα γίνει λόγος και για την περίφημη παράσταση στα αγγλικά που ανεβάστηκε σε χρόνο λιγότερο των 3 μηνών και αποτελεί πανελλήνιο και ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Επίσης θα τονιστεί η σημασία της ποίησης στην ψυχολογία τους, μέσα από το σεμινάριο-εργαστήριο ποίησης που διεξήχθη με την ομάδα, συνδυάζοντας την παραγωγή στίχων με την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και πώς αυτό τους βοήθησε ώστε να απαλυνθούν τα δεινά του εγκλεισμού.

Ας μη ξεχνάμε ότι όσο γίνονται παρόμοιες εθελοντικές δράσεις σε Καταστήματα Κράτησης, κερδίζουν όχι μόνο οι τρόφιμοι αυτών αλλά και η κοινωνία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ