ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αντώνης Ντέμος: Η τεράστια αποχή 98,42% είναι μια έκφραση σπάνιας ενότητας των εκπαιδευτικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | | |
Αντώνης Ντέμος: Η τεράστια αποχή 98,42% είναι μια έκφραση σπάνιας ενότητας των εκπαιδευτικών
Συνάδελφοι –ισσες

Θέλω να εκφράσω την τεράστια ικανοποίησή μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Αργολίδας που με την αποχή τους από τη διαδικασία των ΄΄εκλογών΄΄ των αιρετών στις 7-11-2020 με ποσοστό 98,42% έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αυταρχική, άκυρη και παράλογη μεθόδευση της Κεραμέως και της Κυβέρνησης. 

Επίσης θέλω να συγχαρώ και όλες, ανεξαιρέτως , τις Συνδικαλιστικές Παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στο Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας για την έντιμη στάση τους και τη συνέπεια που έδειξαν στις ομόφωνες προεκλογικές δεσμεύσεις που είχαμε πάρει, για απόσυρση υποψηφιοτήτων , αποχή από την ΄΄΄ψηφοφορία΄΄ και μη αναγνώριση των ψευτοαποτελεσμάτων, με παραίτηση όσων έχουν ΄΄εκλεγεί΄΄.

Η τεράστια αποχή στην Π.Ε.(98,42%) είναι μια έκφραση σπάνιας ενότητας των εκπ/κών που πρέπει να την περιφρουρήσουμε και να τις δώσουμε μόνιμα χαρακτηριστικά, διότι στο άμεσο μέλλον(Ιανουάριο του 2021) έρχονται νέες προκλήσεις με την εφαρμογή της αξιολόγησης, το νέο συνδικαλιστικό νόμο,το νόμο για την επιλογή στελεχών κ.α. που θα απαιτήσουν την αξιόπιστη, αιτιολογημένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση των εκπ/κών.

Θέλω δε, να καταθέσω την άποψή μου, όπως αυτή σχηματίστηκε από τις επισκέψεις μου σε όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες ΄΄προεκλογικά΄΄,ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι λουδίτες, δεν αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο και τη χρήση των μέσων. Αρνούνται όμως τον αυταρχισμό, την δια της βίας ύπαρξη υποψηφίων και την παρεμπόδιση της ελεύθερης δράσης και έκφρασης των εκπ/κών. Οι εκπαιδευτικοί είχαν ήδη αποφασίσει και πριν από το κάλεσμα του συνδικάτου (Δ.Ο.Ε.) και των παρατάξεων ,να απέχουν από την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (απλά η απόφαση της Δ.Ο.Ε. ενίσχυσε την άποψη τους) διότι δεν ένιωθαν σίγουροι ,εκτός των άλλων ,για τη τήρηση της μυστικότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας. Όπως άλλωστε δεν εμπιστεύονται τους αυριανούς αξιολογητές τους (σχολικούς συμβούλους ή συντονιστές ή όπως αλλιώς ονομαστούν) για την τήρηση αντικειμενικών κριτήριων και αδιάβλητων διαδικασιών, γι΄αυτό και αντιδρούν. Άρα το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης και του φόβου ήταν υπαρκτό και είναι κυρίαρχο στο σώμα των εκπαιδευτικών.Οι πρακτικές του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των εκλογών ενισχύουν την καχυποψία και εντείνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης των συναδέλφων.

Η ΔΗ.ΣΥ. πρωτοβάθμιας εκπ/σης Αργολίδας κι εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την επίτευξη όλων των στόχων μας. Δικός σας Αντώνης Ντέμο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ