ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Με κριτήριο την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των πολιτών οι εργασίες καθαρισμού χειμάρρων στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 π.μ. | | |
Συνεχίζονται από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, εργασίες καθαρισμού χειμάρρων και ρεμάτων στα Ίρια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις ημέρες τουλάχιστον, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο.

"Εργασίες καθαρισμού είχαν γίνει και πέρυσι τον Οκτώβριο, όπως επίσης έχει προγραμματιστεί ειδικά για τα Ιρια και νέο έργο προυπολογισμού 300.000,00€ από κονδύλιο ΠΔΕ του 2021. 

Επίσης, καθαρίστηκε με έργο της Περιφέρειας τμήμα του ρέματος στον Ξοβριό που είχε μπαζωθεί από επιχώσεις και φερτά υλικά, τόσο στη γέφυρα του Κιβερίου όσο και στη θέση Ποταμιά, εξασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτη δίοδο στα νερά του χειμάρρου που σημειωτέον έχει δώσει μεγάλες πλημμύρες στο παρελθόν. Ο ίδιος εργολάβος έχει μετακινηθεί για να κάνει εργασίες καθαρισμού στο Κυρίμι, όπου είναι απαραίτητες παρεμβάσεις καθαρισμού στην περιοχή του Κεφαλαρίου.
Ανατέθηκαν δε δύο εργολαβίες για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις η μία στην περιοχή του Σκαφιδακίου και η άλλη στην περιοχή της Ναυπλίας, σε σημεία που συχνά δημιουργούν προβλήματα. 
Έχουμε δηλώσει και εμείς, αλλά και η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή συμφώνησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι μακάρι να είχαμε διαθέσιμους ατελείωτους πόρους σε χρήματα, μηχανήματα και χειριστές, ώστε να μπορούμε να καθαρίζουμε κάθε έτος το σύνολο των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων. Αυτό βεβαίως δεν είναι εφικτό. 
Ακολουθούμε ωστόσο έναν προγραμματισμό και οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνουμε τον κίνδυνο στα σημεία που χρειάζεται. Ακολουθείται βέβαια αυστηρή προτεραιότητα με κριτήριο την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και της περιουσίας τους." τονίζει ο κύριος Μαλτέζος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ