ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Οικολόγοι Πράσινοι: Απεγνωσμένη η εστίαση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | |
Οικολόγοι Πράσινοι: Απεγνωσμένη η εστίαση
Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό 50 Σύλλογοι Εστίασης από όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου, πριν αυτές γίνουν μη αναστρέψιμες.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως ο κλάδος της εστίασης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας και έχει πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Τα οριζόντια μέτρα στήριξης που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, δεν έχουν επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στον τομέα της εστίασης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να έρθει σε άμεση συνεννόηση με εκπροσώπους του κλάδου και να διαμορφώσει ένα Κεντρικό Σχέδιο Δράσης ώστε όχι μόνο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, αλλά και να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όταν παρέλθει η πανδημία.

Αν δεν ξέρει η ίδια η αγορά τα προβλήματά της, τότε ποιος τα ξέρει;

Είναι αδιανόητο, όπως σημειώνουν οι Σύλλογοι της Εστίασης, να μην έχει υπάρξει διαβούλευση εδώ και 8 μήνες με την Κυβέρνηση για να οριστούν ρεαλιστικές λύσεις που δεν θα οδηγήσουν σε στραγγαλισμό έναν τόσο μεγάλο τομέα επαγγελματιών.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ