ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Τμήμα Υγείας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία βρίσκεται υπό κατάρρευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 π.μ. | | | |
Τμήμα Υγείας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία βρίσκεται υπό κατάρρευση
Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε γενικευμένο lock down στη χώρα. Χωρίς όμως να ανακοινώσει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Μέτρα στήριξης που αν είχαν παρθεί στην 1η φάση της πανδημίας η κοινωνία δε θα βρισκόταν σήμερα σε αδιέξοδο.

Και ενώ η κατάσταση έχει χτυπήσει κόκκινο , η κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη να καλύψει με νομοθετικές παρεμβάσεις την ολιγωρία που επέδειξε εδώ και 8 μήνες, αφήνοντας «γυμνό» το Εθνικό Σύστημα Υγείας από υγειονομικό προσωπικό και υποδομές. Νομοθετεί για 3η φορά τη σύσταση θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στις ΜΕΘ, καλεί, μέσω των σχετικών ρυθμίσεων, εθελοντές και εργαζόμενους από τον ιδιωτικό τομέα υγείας να «στελεχώσουν» τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσωρινές συμβάσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρατείνει εκ νέου τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού από δομή σε δομή προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, δίνει τη δυνατότατα παράτασης παραμονής μέχρι τις 30/6/21 των γιατρών που συμπληρώνουν τα 67 έτη και με βάση το υφιστάμενο καθεστώς συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στο τέλος του έτους.

Ομολογεί έτσι με τον πιο στυγνό τρόπο, ότι τόσο καιρό θριαμβολογούσε χρησιμοποιώντας ψέματα απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τους 7000 γιατρούς και νοσηλευτές που προσέλαβε. Η κυβέρνηση, σπαταλώντας το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία στο πρώτο lockdown, δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οδήγησε τους υγειονομικούς στα όρια της αντοχής τους.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ανάλγητη και επικίνδυνη πολιτική που επιμένει να ασκεί η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή της τεράστιας αυτής υγειονομικής κρίσης, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και κατέθεσε δέσμη προτάσεων για τη θωράκιση τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της, προκειμένου να μείνει όρθια από τη λαίλαπα της πανδημίας αλλά κυρίως από την ολιγωρία της κυβέρνησης που αδιαφόρησε για την ασφάλεια των σχολείων, την προστασία της εργασίας, την ασφαλή μετακίνηση με τα ΜΜΜ.

Την ώρα που η έξαρση της πανδημίας απειλεί όσο ποτέ ανθρώπινες ζωές, η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία βρίσκεται υπό κατάρρευση ενώ ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παίζει το ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα, απαιτείται ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης για τους επόμενους μήνες που θα έχει συμφωνηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Απαιτείται επίσης η κυβέρνηση να παγώσει τις αντιλαϊκές της πολιτικές, τις «μεταρρυθμίσεις» που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια την κοινωνία. Να αναστείλει τη λειτουργία του πρόσφατα ψηφισμένου νομοσχεδίου του πτωχευτικού νόμου που απειλεί εν μέσω πανδημίας την πρώτη κατοικία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών και να παγώσει το σχεδιασμό για την ψήφιση νέων αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων το επόμενο διάστημα. Μόνο έτσι, η κοινωνία έχει ελπίδα να ξανασταθεί όρθια.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ