ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Προτάσεις-ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την ενίσχυση των λειτουργών του ΕΣΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |

Προτάσεις-ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την ενίσχυση των λειτουργών του ΕΣΥ
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας. Λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Αρχικά έγινε αναφορά στην πανδημία του Covid-19, στα πεπραγμένα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας τον τελευταίο χρόνο, στις αποφάσεις του ΠΙΣ(Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) και στα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα μέλη του ΙΣΑ. Εν συνεχεία έγινε έγκριση του απολογισμού για το έτος 2019 και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση από τους συναδέλφους που συμμετείχαν, για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Η γενική συνέλευση επανέλαβε την ανάγκη ουσιαστικής-έμπρακτης ενίσχυσης των λειτουργών του ΕΣΥ και ειδικότερα των συναδέλφων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά Covid-19. 

Επιπλέον ενέκρινε ομόφωνα τις κάτωθι προτάσεις-ψήφισμα, οι οποίες εστάλησαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στην 6η ΥΠΕ. 

Αναλυτικότερα: 

-Η παρούσα κατάσταση στις Υγειονομικές Δομές της Αργολίδας επιβάλλει στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Πρέπει οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης να ξεκινήσουν άμεσα, παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Με τον ίδιο άμεσο τρόπο πρέπει να προσληφθούν οι ιατροί που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε προκηρύξεις που εκκρεμούν. 

-Κρίνεται επείγουσα η πρόσληψη των επικουρικών ιατρών από την 6η ΥΠΕ ώστε η στελέχωση των Νοσηλευτικών Μονάδων μας να είναι επαρκής. 

-Οι Συνάδελφοι που ολοκλήρωσαν την ειδικότητά τους, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις ειδικότητας χωρίς να υπάρχει δέσμευση εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. 

-Πρόσληψη ιατρών στην ΠΦΥ, από πρώην ΙΚΑ οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.
-Χρήζει άμεσης αναδιοργάνωσης το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να αποσυμφορηθούν οι Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου. 

-Πρέπει να συμπληρωθούν οι εν λόγω Μονάδες με ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, κλίνες ΜΕΘ, θάλαμος αρνητικής πίεσης, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.) βάσει των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. 

-Είναι άμεση ανάγκη να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γυαλιά, φόρμες μιας χρήσης, γάντια κλπ) σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

-Κρίνεται αναγκαία η ένταξη των ιατρών στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

-Είναι απαραίτητη η συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων στα ΔΣ των Νοσοκομείων. 

-Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να ενταχθούν όλοι οι ιατροί στα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων, τα οποία προβλέπουν φορολογικές-ασφαλιστικές-τραπεζικές-δανειακές ελαφρύνσεις. 

-Κρίνεται αναγκαία η αύξηση των ελέγχων του πληθυσμού για Covid-19 με rapid test αντιγόνου από τις ΚΟΜΥ. 

-Είναι επιβεβλημένη η άμεση εκπόνηση οργανωμένου σχεδίου για τους εργάτες γης από τους αρμόδιους φορείς. 

-Πρέπει να καταργηθούν το clawback και το rebate για τους εργαστηριακούς ιατρούς. 

Σε αυτή την προσπάθεια ενάντια στην πανδημία του Covid-19, όλοι μαζί, συνάδελφοι του ΕΣΥ και ιδιώτες συνάδελφοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους ασθενείς, τους συμπολίτες μας και τη δημόσια υγεία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

 

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ