ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Αισιοδοξία για τις κλημεντίνες της Αργολίδας - Καλή χρονιά εμπορικά - Ελπίδες οτι θα κρατηθεί η τιμή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:32:00 μ.μ. | | |
Αισιοδοξία για τις κλημεντίνες της Αργολίδας - Καλή χρονιά εμπορικά - Ελπίδες οτι θα κρατηθεί η τιμή σε καλά επίπεδα
Αισιόδοξα είναι τα πρώτα εμπορικά δείγματα για την Κλημεντίνη, η συγκομιδή της οποίας ακόμη κινείται υποτονικά. 

Οι κοπές είναι ελάχιστες και επιλεκτικές, σε κτήματα που οι καρποί είναι κάπως πιο «προχωρημένοι», όπως λένε οι αγρότες, δηλαδή με επαρκή χρωματισμό και ωρίμανση, ώστε να περάσουν την ορθή διαδικασία του αποπρασινισμού χωρίς… παρατράγουδα.

Οι κοπές θα ξεκινήσουν εντατικά μετά τις 10 Νοεμβρίου, ένεκα οψιμότητας φέτος στις περισσότερες κύριες περιοχές της καλλιέργειας, ωστόσο τα μηνύματα από την αγορά αποτυπώνουν αυξημένη ζήτηση, δημιουργώντας προσδοκίες για μία αποδοτική χρονιά και για το εισόδημα των παραγωγών.

Στην Αργολίδα, όπου η παραγωγή Κλημεντίνης είναι μειωμένη κατά 30%-40% λόγω του καύσωνα του προηγούμενου Μάη, οι εσπεριδοκαλλιεργητές παρακολουθούν μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της ωρίμανσης στους οπωρώνες τους. Αυτές τις μέρες, τα πρώτα συσκευαστήρια που παραλαμβάνουν κόβουν «ψαχτά» ποσότητες που είναι ώριμες για αποπρασινισμό.

Όπως μας είπε η Άννα Λαμπάδα, παραγωγός και μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βρουστίου, τη Δευτέρα έδιναν τιμή εξαγωγής στα 55-58 λεπτά (μεικτά), έναντι 45-47 λεπτών πέρσι στο αντίστοιχο στάδιο της συγκομιδής. «Περιμένουμε ούτως ή άλλως μια καλή χρονιά εμπορικά και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα κρατηθεί η τιμή σε καλά επίπεδα, με βάση τη ζήτηση που φαίνεται να διαμορφώνεται», σχολίασε η ίδια.

Ρεπορτάζ: Μελίνα Ζιάγκου
Πηγή:ypaithros.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ