ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

“Μπάχαλο” και πάλι με την τηλεκπαίδευση - Στα όρια νευρικής κρίσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. |
“Μπάχαλο” και πάλι με την τηλεκπαίδευση - Στα όρια νευρικής κρίσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί
Ένα νέο αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex.

Έτσι το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, προφανώς διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά.

Σχεδόν… μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα εστάλη το εξής μέιλ προς τους γονείς:

«Αγαπητοί κηδεμόνες Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει για άλλη μια φορά… τελευταία στιγμή να προβεί σε αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να είναι «εφιαλτική» για χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο.

Δεν τίθεται θέμα απουσιών, αφού δεν ευθύνονται οι μαθητές για τη μη αναγνώριση των στοιχείων τους από το σύστημα Webex, με τη νέα διαδικασία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ