ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Τα τεχνικά έργα των Μυκηναίων στις διαδικτυακές συναντήσεις του Μουσείου των Ηρακλειδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. | |
Τα τεχνικά έργα των Μυκηναίων στις διαδικτυακές συναντήσεις του Μουσείου των Ηρακλειδών
Το Μουσείο των Ηρακλειδών ανακοινώνει την πρώτη τετράδα διαδικτυακών συναντήσεων οι οποίες θα φωτίζουν πλευρές της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα ή ίσως να προκαλέσουν και άλλα.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, video, αναπαραστάσεων αλλά και λόγου θα επισκεφθούμε τρεις χρονικές περιόδους, 4 περιοχές, τουλάχιστον έξι αξιοθαύμαστα επιτεύγματα μηχανικής, μαθηματικών, μεταλλουργίας, υδραυλικής, αστρονομίας και θα «συνομιλήσουμε» με περισσότερους των δύο σοφούς της αρχαιότητας.

Οι τέσσερις συναντήσεις είναι αυτοτελείς, η διάρκεια της κάθε μιας είναι 90 λεπτά και κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει όσες και όποιες επιθυμεί.

Οι συναντήσεις αναλυτικά:

1. Τα τεχνικά έργα των Μυκηναίων. Από το μύθο στην ιστορία. Η εκτροπή ποταμού στην Τίρυνθα, τα πρώτα αποστραγγιστικά έργα της Κωπαΐδας, το οδικό δίκτυο των Μυκηνών και οι γέφυρες στην Αργολίδα είναι τα θέματα που θα πραγματευτούμε στην πρώτη αυτή συνάντηση, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 20:00 έως 21:30.

2. Το Ευπαλίνειο Όρυγμα. Πολιτικό και Ιστορικό περιβάλλον, το Αιγαίο, η Εγγύς Ανατολή και η Ελλάδα τον 6ο π.Χ. αιώνα. Η τυραννία στη Σάμο, ο Πολυκράτης, ο Ευπαλίνος και η ύδρευση της πόλεως της Σάμου. Τα μέσα, οι γνώσεις και οι καινοτομίες που οδήγησαν σε ένα κατασκευαστικό άθλο ακόμα και για πολύ μεταγενέστερες εποχές, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 20:00 έως 21:30.

3. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Ένα δημιούργημα που θα μας συναρπάζει πάντα μέσα από ένα ταξίδι που ξεκινά από την ανέλκυση των θραυσμάτων από τη θάλασσα των Αντικυθήρων, 120 χρόνια πριν, φτάνει ως τις μέρες μας για να γυρίσει πίσω στους ελληνιστικούς χρόνους, να φτάσει ως τους Σουμέριους και τους Βαβυλώνιους, στα βάθη της προϊστορίας, και να ξαναγυρίσει στις μέρες μας. Μια ανάλυση ενός θαύματος της μηχανικής, της αστρονομίας, της μεταλλουργίας, των μαθηματικών, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 20:00 έως 21:30.

4. Ήρωνας: μύθοι και αλήθειες. Ένας σοφός – μυστήριο για τον οποίο δεν ξέρουμε πότε και που έζησε αλλά γνωρίζουμε για ένα σωρό μηχανήματα που φέρουν το όνομά του, επειδή ο ίδιος φρόντισε να μας τα περιγράψει. Μια προσπάθεια να πλησιάσουμε τον ίδιο και το πολυσχιδές έργο του, την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 20:00 έως 21:30.

Οδηγός μας σε όλη ετούτη την περιπέτεια γνώσης, ο Παντελής Μήτσιου, υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing του Μουσείου αλλά και τακτικός ξεναγός στις εκθέσεις μας.

Κόστος συμμετοχής: 10,00 € ανά συνάντηση. Η πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων έχει ανοίξει από την Τρίτη 27/10. Για απορίες ή ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το communication at herakleidon.org ή στο 210 34 61 981 εσωτ. 206
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ