ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Η φωτογραφία της ημέρας: Μια πεταλούδα με όνομα από την μυθολογία του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | |
Η φωτογραφία της ημέρας: Μια πεταλούδα με όνομα από την μυθολογία του ΆργουςΜια πεταλούδα που φέρει το επιστημονικό όνομα (Danaus chrysippus) από την Ελληνική μυθολογία και μάλιστα από τον Δαναό, βασιλιά του Άργους και τον Χρύσιππο, γιό του βασιλιά Πέλοπα, εντόπισε ο φωτογραφικός φακός σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. 

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σε ομορφιά και μέγεθος είδος πεταλούδας, που παρουσιάζει κάποιες μοναδικότητες, σε σχέση με τις άλλες πεταλούδες. Είναι η μόνη πεταλούδα που μεταναστεύει και μετά επιστρέφει, όπως ακριβώς κάνουν τα πουλιά. 

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο (και αναλόγως των καιρικών συνθηκών) εμφανίζεται στην Ελλάδα μεταναστεύοντας από τις γειτονικές χώρες και την Αφρική. Κατά τη μετανάστευση πάνω από θάλασσα έχει παρατηρηθεί να πετά από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι και σε ύψος 1.000 μέτρων. Το έντονο χρώμα του ζώου τόσο της προνύμφης όσο και του ενήλικου ατόμου προειδοποιεί τους θηρευτές του ότι έχει δυσάρεστη γεύση, καθώς περιέχει αλκαλοειδή που έχει λάβει με την τροφή της από τα προνυμφικά στάδια. Επιπλέον, η πεταλούδα πετά αργά και σταθερά, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιθανούς θηρευτές της να την αναγνωρίσουν και τελικά να μην της επιτεθούν. 



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ