ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τάσος Τόκας: Ξεκινήσει η εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος στο Δήμο Ερμιονίδας μετά από παρέμβαση μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:32:00 π.μ. | |
Τάσος Τόκας: Ξεκινήσει η εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος στο Δήμο Ερμιονίδας μετά από παρέμβαση μας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/11/2020 και στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας.


Το θέμα αναδείχτηκε μετά το άρθρο μου στις 23/10/2020 με τίτλο ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ στο οποίο έκανα λόγο για την λανθασμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την διαμόρφωση του ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο (Ν.3463/06 - Ν.3852/10- Ν.4555/18- Ν. 4623/19 κ.α. διατάξεις) υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ψήφιση και έγκρισή του.

Το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα, πρέπει να εναρμονίζονται με τις κατευθύνσεις και τις παραδοχές του αντίστοιχου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, καθώς και με το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Δηλαδή θα έπρεπε να έχει εκπονηθεί μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024, το οποίο εξειδικεύεται κατ’ έτος σε Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης.

Ως γνωστό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προηγείται της έναρξης των δραστηριοτήτων ενός νέου εγχειρήματος και καθίσταται έτσι κομβικό σημείο για την λειτουργία του Δήμου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και επισυνάπτεται σε αυτό, ως παράρτημα όπως ορίζεται βάσει του νομοθετικού πλαισίου.

Αυτό όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αν και πέρασε ο 1ος χρόνος της νέας δημοτικής αρχής.

Κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, επισήμανα τις παραπάνω διαπιστώσεις και έκανα λόγω για την προχειρότητα της κατατεθείσας πρότασης και τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα αφού σε αυτό θα έπρεπε να αντικατοπτρίζονται οι ανάγκες του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και οι προοπτικές για έργα ανάπτυξης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία.

Όμως, μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, η παράταξή μας ψήφισε υπέρ του Τεχνικού Προγράμματος, δίνοντας επιπλέον χρόνο χάριτος στη Δημοτική Αρχή, που επιτέλους έδειξε τάσεις επαφής και επικοινωνίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τάσος Τόκας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ