ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Μυκήνες - Επίδαυρος - Άργος - Τίρυνθα - Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:24:00 μ.μ. | | | | |
Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Μυκήνες - Επίδαυρος - Άργος - Τίρυνθα - Ναύπλιο
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικά μνημεία και μουσεία της χώρας με ξεναγούς τους σημαντικότερους αρχαιολόγους.

Αυτή την εβδομάδα: Μυκήνες - Επίδαυρος - Άργος - Τίρυνθα - Ναύπλιο του Σ. Ιακωβίδη

Ενα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού μέσα από αναλυτικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

H ιστορία, o πολιτισμός, οι ανασκαφές, τα ερείπια της ακρόπολης που μοιάζουν με λαβύρινθο.

Ακόμη, ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του Άργους, της Τίρυνθας, του Ναυπλίου και της Επιδαύρου.

Η Αργολίδα είναι κατοικημένη από την αυγή της προϊστορίας χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα. Ετσι αρχίζει μια εισαγωγή στην ιστορία της περιοχής για να συνεχίσει με την παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, του Αργους, της Τίρυνθας. Στη συνέχεια αναφέρεται το μουσείο του Ναυπλίου και το βιβλίο κλείνει με την Επίδαυρο και το Μουσείο της.

Κατοικημένη χωρίς διακοπή από την αυγή της προϊστορίας, η Αργολίδα υπήρξε πότε η δημιουργική κοιτίδα και πότε ο απλός φορέας των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στον ελληνικό χώρο και το επίκεντρο των σπουδαιότερων μύθων της ελληνικής αρχαιότητος, που βρήκαν την έκφρασή τους στο έπος, στο δράμα και στην τέχνη των αρχαίων και χρωμάτισαν την πνευματική τους ζωή και την πολιτική τους σκέψη. 

Ο εποικισμός της από τον Δαναό και τις πενήντα θυγατέρες του, οι περιπέτειες του Περσέα, του ιδρυτή των Μυκηνών, η τραγική οικογένεια των Ατρειδών, ο Ηρακλής και οι άθλοι του, ο Τρωικός πόλεμος, όλες αυτές οι διηγήσεις, που αποτελούσαν την Ιερά Ιστορία των Ελλήνων των κλασικών χρόνων και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν στη ρίζα τόσων εκδηλώσεων του δυτικού πολιτισμού, έχουν για σκηνικό και για αφετηρία το «ιππόβοτον» και «πολυδίψιον» πεδίο του Αργους και τα γυμνά βουνά που το περιβάλλουν.


Με τη σφραγίδα της Εκδοτικής Αθηνών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ