ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μαλτέζος: Εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια της Αργολίδας μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες»

Μαλτέζος: Εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες»
Μεγάλη συμμετοχή των εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της Αργολίδας υπήρξε στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα με σκοπό την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης, και διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

“Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφού οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, προσθέτοντας:

“Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες»”.

Παρότι, όπως τονίστηκε, “η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα”, υπήρξε από όλους τους συμμετασχόντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
“Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή μας” παρατήρησε ο Γ. Μαλτέζος και κατέληξε: “Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής”.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιατρό Βασίλη Διαμαντόπουλο, την γιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Κατερίνα Νέλλα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας ενώ συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αργολίδας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ