ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Αργολίδα: Τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΟΣΕ για την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | | |
Αργολίδα: Τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΟΣΕ για την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο
Σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα  με στελέχη του ΟΣΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και οι Αντιπεριφερειάρχες, Αθλητισμού Ιωάννης Μαντζουνης και Υγείας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.
Στη σημαντική αυτή σύσκεψη συζητήθηκαν δύο ζητήματα, με το ένα να αφορά την χρηματοδότηση με 15.000.000 ευρώ, από την Περιφέρεια, της συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο στο Ναύπλιο και των ενδιάμεσων σταθμών, εν όψει της επαναλειτουργίας της μέχρι το Πάσχα του 2021.
Και δεύτερο θέμα αφορούσε την πρόταση προς τον ΟΣΕ από την Περιφέρεια να αναλάβει, δαπάναις της, την μελέτη κανονικοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα.
Στην σύσκεψη γνωστοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου οτι ο ΟΣΕ παρέδωσε σήμερα την μελέτη που μεταξύ άλλων προβλέπει η μετεπιβίβαση θα γινεται στην Κόρινθο, η γραμμή θα είναι μετρική και το ταξίδι μέχρι το Ναυπλιο θα διαρκεί μια ώρα και 5 λεπτά, θα εγκατασταθούν νέα συστήματα ασφάλειας κατά μήκος της γραμμης και στις διαβάσεις, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.
Δείτε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από την παρέμβαση του κ. Μαλτέζου στην τηλεδιάσκεψη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ