ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Πεβερέτος:«Η περιφέρεια Πελοποννήσου να αγοράσει εμβόλια για τον καταρροϊκό πυρετό»

Πεβερέτος:«Η περιφέρεια Πελοποννήσου να αγοράσει εμβόλια για τον καταρροϊκό πυρετό»
«Είναι σημαντικό το πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό των αιγοπροβάτων. Έχουμε και στην Πελοπόννησο κρούσματα. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα. Θα πρέπει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προμηθεύσει τους κτηνοτρόφους και τους τσοπάνηδες με εμβόλια κατά του πυρετού», δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης και την «Ανοιχτή Γραμμή» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ελλάδος, Παναγιώτης Πεβερέτος, με αφορμή το θέμα του καταρροϊκού πυρετού.

Ο κ. Πεβερέτος κάλεσε τους ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους αιγοπρόβατα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνουν μέτρα όταν θέλουν να μετακινήσουν τα ζώα, αλλά και να προσέχουν τις εστίες νερών, αφού εκεί υπάρχει ο κίνδυνος των κουνουπιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετάδοση του πυρετού.

«Στην ανατολική Πελοπόννησο, έχουμε περίπου, 800.000 αιγοπρόβατα. Πρέπει να προστατευθεί αυτό το ζωικό κεφάλαιο. Επειδή υπάρχει εμβόλιο δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ τις απώλειες των ζώων απ’ τον καταρροικό, όπως γίνεται με τα βοοειδή. Πρέπει η Περιφέρεια να αγοράσει εμβόλια και να τα μοιράσει στους κτηνοτρόφους. Μία μαζική αγορά εμβολίων θα της κοστίσει λιγότερα χρήματα, σε σχέση με την τιμή που θα προμηθευτεί το εμβόλιο, μόνος του ο κτηνοτρόφος», δήλωσε με έμφαση ο Παναγιώτης Πεβερέτος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ