ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού σε εργάτη γης στην Αργολίδα - Από τον Απρίλιο είχε επισημάνει τον κίνδυνο ο Δ. Κωστούρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. | | | |
Κρούσμα κορωνοϊού σε εργάτη γης στην Αργολίδα - Από τον Απρίλιο είχε επισημάνει τον κίνδυνο ο Δ. Κωστούρος
Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί σε όλο τον Αργολικό κάμπο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργάτη γης από το Πακιστάν που διαμένει στο χωριό Αργολικό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. 

Ο ΕΟΔΥ χθες έκανε τεστ σε αρκετούς εργάτες γης και έθεσε σε καραντίνα τις επαφές του κρούσματος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες 50 περίπου εργάτες γης διέφυγαν από το χωριό χωρίς να κάνουν τα τεστ, φοβούμενοι την απέλαση καθώς πολλοί ειναι αυτοί που διαμένουν παράνομα στη χώρα, με την αστυνομία να βρίσκεται σε ερευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους στην περιοχή του Αργολικού ζουν αυτή την περίοδο 300 με 350 εργάτες γης που διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες στοιβαγμένοι μέσα σε δωμάτια ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ ελοχεύει ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού καθώς αυτοί οι άνθρωποι ψωνίζουν από τα super market και έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους κατοίκους.

Στην προμήθεια 5.000 Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού SARS COV 2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσής του σε εργάτες γης,  έχει προχωρήσει Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ σε πρόσφατη συσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Αργολίδας βρήκε τους εκπροσώπους των παραγωγών να ζητούν τη μετάκληση τουλάχιστον 2.000 εργατών, για την περίοδο της συγκομιδής του πορτοκαλιού και της ελιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα είχε "χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου"  από τον Απρίλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσσου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και την 6η Υ.Π.Ε. , κάνοντας γνωστό το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με τους αλλοδαπούς εργάτες γης που απασχολούνται στον Δήμο και γενικότερα στον Αργολικό κάμπο.

Ο κ. Κωστούρος είχε καλέσει από τότε τους αρμοδίους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού και οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ